[]

Önce telefonu mu yenilersiniz yoksa bilgisayarı mı?

Öğrenciyken kenara attığım birikimle Macbook Air 2017 i5 almıştım, sonrasında iPhone 7 Plus aldım. Sorun şu ki elimdeki ürünleri satıp model yükseltmek için "sweet spot" denilebilecek bir dönemde ürünleri satmam ve üstüne bir miktar ekleyerek yenilerini almam gerekiyor, eğer bunları doğru zamanda yapmazsam ürünler para etmez konuma gelecek ve bir süre eski cihazları kullanmaya devam ediyor olacağım.

İki ürün de sorunsuz çalışıyor fakat telefon ve bilgisayarımın güncel olması benim için önemli.
Eskiyi getir yeniyi götür kampanyalarını değerlendirmek mi, yoksa letgo veya sahibinden gibi yerlerden satmam mı mantıklı olur? Ayrıca başlıktaki soru. Teşekkürler.

 
kampanyalar düşük veriyor, sen satsan 500-1000 lira daha yukarısına satabiliyorsun.

Macbook'u satıp m1'li modeli al derim. Şu an bile intelli model iyi bir fiyat farkı olmadığı sürece mantıklı değil. Ama öğrencilerin falan işini görür o yüzden ben olsam elden çıkarırdım.

iphone da fazlaca eskimiş aslında ama bilemiyorum.
  • nhk ni youkosu  (19.09.21 22:59:15) 
İphone 11 128
Macbook M1 16 GB

nokta atışı önereceğim iki model. Eskiyi getir yeniyi götür yapmakla hiç uğraşma. Apple 2. el piyasası zaten çok hareketli. Sarı siteye koyarsan hızlıca satılacaklardır.
  • alkolik imam  (19.09.21 23:08:38) 
eskiyi götürle ilgili diğer arkadaşlarla hemfikirim.
ben olsaydım önce bilgisayarı yenilerdim. telefon piyasası yeni modeller yüzünden aniden düşecek. bilgisayar ise o kadar kolay düşmüyor çünkü yeni modellere ulaşmak telefona göre biraz daha zor. telefona göre daha geç geliyor, ram/ssd upgrade, stok sıkıntısı vs. derken biraz vakit alabiliyor. bu benim şahsi görüşüm, elimde herhangi bir istatistiki veri yok ama niyeyse bana mantıklı geliyor :D

  • golgi aygıtı  (19.09.21 23:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.