[]

manuel araba kullanmaya alışmak

6 sene önce manuel ehliyet aldım ama o günden sonra hiç kullanmadım.
4 ay önce otomatik araba aldım ve onunla alıştım trafiğe çıkmaya. geçen hafta arabamı değiştirmem gerekti. yeni arabam manuel. sıkıntısız sürüyorum. bazen yokuşlarda stop ediyorum kabul :)
ama böyle hiç düşünmeden otomatik sürermiş gibi sürebilmem mümkün mü? ne kadar sürede olur? yoksa bu eziyet bildiğiniz sürekli kaçıncı vitesteyim, kaldırırken 1e aldım mı vs düşünüp duruyorum.


 
Sürekli pratikle 2 aya alışırsın bence. Üzerine çok düşünmek bu süreyi arttırır, fazla takılma.


  • Bruce  (19.09.21 20:52:51) 
ben 15 sene manuel kullandım, 5-6 yıldır otomatik kullanıyorum. şimdi manuel arabaya oturunca, ben bile atlıyorum vites değiştirmeyi.

kaldırırken 1'e alacaksınız, bu tamam. sonrasında motor sesi ve gaza bastığınızda aracın size verdiği gücü dinleyeceksiniz. ses düşer, güç azalır, vites indireceksiniz. ses çıktı, güç çoğalıp tekrar inmeye başladı, vites çıkartacaksınız. 3'te miyim, 4'te miyim düşünmedim bugüne kadar.
  • co2s2  (20.09.21 16:34:29) 
araba kullanmak konusunda bir acemiliğin yoksa 2 ay bile sürmez, kolaylıkla alışırsın.

en fazla birkaç sefer vites büyütmeyi unutursun, araba bağırır. küçültmeyi unutursun silkeler, vites değiştirirken debriyajı kavramayı ayarlayamayıp hoplatırsın, ama birkaç güne düzelir gibime geliyor.

aynen ben de 1998 yılından beri manuel kullanıyorum. eşimin arabası da otomatik. arada onu da kullandığım için alıştım. hatta hafta sonu 2 gün boyunca epey uzun otomatik arabayı kullandım. bugün kendi arabamın koltuğuna oturup kontağı çevirir çevirmez araba hopladı. hee dedim doğru, debriyaja basıp vitesi boşa almak lazımdı :) 2 gündür sadece frene basıp çalıştırıyordum zira.
  • kibritsuyu  (20.09.21 16:48:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.