[]

Schengen vizesine ait bi takım sorular

Selam.

1 kasım’da 1 haftalığına doğu avrupaya gideceğim turistik gezi.

En geç ne zaman vize başvurusu yapmak lazım.

Vize belgeleri acentenin sayfasında yazıyor ama arkadaş aile ziyareti ve turistik vize ayrı, belgeleri de farklı. Ama akrabamız ilk gideceğimiz ülkede yaşıyor. Ben ne yapacağım tam. Hangilerini alacağım.

Otel tren biletlerini iptal opsiyonlu aldım. Ancak otelleri 2 kişi için satın alsam da bilgi istemediler 2. Kişiye ait. Bu otelde sorun olur mu ismini vermediniz diye. Bi de vize başvurusnda rota ve tarihi tam tutsun istiyorlar ya. Onlara da gösteremeyeceğim. Yani evet 2 kişilik bilet aldım otellere de ama benim ismim var sadece. Vize başvurusunda sorun olur mu.

Şimdiden teşekkürler.

 
Ek olarak ben hiç vize almadım, pasaportumu da yeni aldım. Yanımdaki kişi daha önceden schengen almıştı.

Sorum şu; vize belgelerini macaristan için vüze işlerini halleden kuruma elden götürmek zorunda mıyız. Veya birimiz götürse olur mu. Tüm kişilerin orada olması şart mı.
  • the real brad pitt  (19.09.21 19:26:15) 
Son ek :(

Macaristan vizesi için as vize diye bi kurum varmış. Vize 80 euro yanına 25 euro hizmet bedeli demişler. Bu nedir ya. Direk konsolosluğa falan basvuramıuor muyuz.
  • the real brad pitt  (19.09.21 19:32:55) 
son 5 yıl içinde alınmış schengen yoksa, vize başvuru sahibi bizzat gitmek zorunda ofise, parmak izi alıyorlar.
rezervasyonlarda iki kişinin de adını görmek istiyorlar, rezervasyon yaptığınız web sitesinden ekletebilirsiniz

  • cell_in  (19.09.21 20:04:21) 
Basvuru zamani icin alt sinir var (en son 3 aydi) ancak ust sinir ulke temsilciliginin is yukune gore degisir. Evrakinizi hazirlayip hemen gondermeye calisin bence, ne olur ne olmaz.
Ilk schengen icin aile ziyaretini kullanmamanizi oneririm (hatta genel olarak tavsiye edilmez). Neticede sadece aile ziyareti amaciyla degil turistik amacla da acik vize basvurusu ve siz ulke de degistireceksiniz.
Bu araci firma olayina ben de cok karsiyim ancak temsilcilikler baslarindan is yuku atmaya calisiyor. Temsilcilik internet sitesinde nereye yonlendiriyorsa oraya basvurmak lazim kural olarak. Istisnai durumlarda (ornegin egitim icin vize alacaksaniz ama araci kurumda randevu bulamiyorsaniz) belki kabul ederler ancak turistikte direkt temsilcilige basvuru hic duymadim.
  • argaladhel  (19.09.21 20:54:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.