[]

Meslek kodunun edevlete yansıması

Elçiliğe sigorta tescil ve hizmet kaydını 1 hafta içerisinde vermem gerekiyor. Geçmişe yönelik meslek kodum değiştirildi bugün. Bununla alakalı değişim Sgk dökümünde e devlete ne zaman düşer?




 
Geçmişe yönelik derken "ne kadar geçmişe yönelik?" SGK kayıtlarında iki ayrı belgede meslek kodu gösterilir. İşe giriş bildirgesinde ve aylık prim hizmet belgesinde. İşvereniniz sadece İşe giriş bildirgesindeki meslek kodunu güncellediyse bu bilgi hizmet dökümüne yansımaz. İşe giriş bildirgenizi e-devletten dökerseniz orada görünür. Değişiklik yapılınca da derhal yansır. Bu güncellemeyi iş yeri kendisi yapabiliyor. Ama 01.08.2009 öncesi meslek kodu yoktu. "Ne kadar geçmişe yönelik?" diye sormamın sebebi bu.

Bir de aylık prim hizmet belgesinde, yani sizin her ay brüt ne kadar maaş aldığınızı ve kaç gün çalıştığınızı gösteren belgede de meslek kodu olur. Zaten hizmet dökümünde gördüğünüz bilgileri de sistem buradan çeker. Dolayısıyla burada geçmişe yönelik bir değişiklik yapılmışsa bu bilgi hizmet dökümüne derhal yansır. Derhal derken buradaki önemli fark geçmişe yönelik değişikliği iş yeriniz ancak sgk'ya dilekçe vererek yaptırabilir. Kendi kendine düzeltme yetkisi yok. Yani dilekçe verilmiş ve memur dilekçeyi derhal işleme almışsa derhal gözükür. Kuruma gelen evraklar içinde sırasını bekliyorsa memur işlemi yaptığı vakit hizmet dökümüne derhal yansır. Hizmet dökümünde meslek kodu uygulaması ise 2012 de başladı. Bu tarihten geriye meslek kodu bildirimi yapılamaz.

Geçmişten kastınız Ağustos 2021 ise, aylık prim hizmet belgenizin işveren tarafından yasal olarak Eylül'ün 26'sına kadar verilebilir. Bugün de verilebilir. Ne zaman işlem yaparlarsa o zaman hizmet dökümünüze yansır.
  • nihayet  (09.09.21 23:39:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.