[]

Araç alım-satım tecrübesi olanlar bakabilir mi

İlk defa araç satacak birine önerileriniz ne olurdu?

Bu işleri hiç bilmem usulü nedir güvenli yolu nedir bir fikrim yok. Motosiklet satacağım ama görmeye gelen kişi denemek isterse ne gibi bir güven unsuru yaratmam gerek bilmiyorum. Sonuçta gazlayıp parçalatması 2 saat.
Bir de ödeme konusunda bankaya yatırdıktan sonra parayı geri çekebiliyorlarmış böyle bir durum yaşayan var mı? Tecrübeli arkadaşların fikirleri ihtiyacım var.

 
Ben motor sattım 3-4 kere denettirmedim. motoru usta dener alıcı değil.
İstediğin ustaya gösterebilirsin dersin. gidersiniz birlikte ustaya anahtarı ustaya verirsin. ustadan öğrenir motorun durumunu. parasını da alıcı öder.
eğer kendi binmek isterse ben vermiyorum abi kusura bakma dersin. alınırsa alınsın. motoru olduğu yerde yatırsa yere almasa zararını kim karşılayacak?
bu tip durumlara düşmemek için servise, ustaya göstersin motoru.
ben de motor alırken sahibinin izni olmazsa binmem ısrar etmem.
  • erty_ksk  (08.09.21 14:50:00) 
ben sitede oturuyorum, adam usta ile geldi ve usta site içinde 1 tur attı. aslında ona bile gerek yok, çalıştıracak sesini dinleyecek falan. sonra hoş sonra notere giderken de motoru usta sürdü.

noterde satış için evrakları vereceksiniz, o sırada alıcıya parayı göndermesini söyle. açıklamaya "plaka no alış/satış için gönderilen" yazsın. noter sizi imzaya çağıracak, para düşmeden imza atmazsın. bu yüzden öğle vakti gitmeyin. çakallar eft yaptım ayağına, noter tatile girmeden imza attırmaya çalışırlar. imzayı atarsanız ve para göndermediyse işiniz çok zor. hesabınıza gelen parayı geri çekmeleri falan pek mümkün değil.
  • malheiros  (08.09.21 15:13:26) 
Aracı görmeye gelinen yerde test için sürülmez, motor olsun araba olsun.

Aracın servisine, ya da özel servise, ya da bir ekspertize gidilir ve orada bakılır araca.

Alıcı gelir bakar, beğenirse pazarlığını yapar, anlaşılırsa sonra servis/ekspertiz yaptırılır. Sonra da noter, noterden satış verilmeden, para alınmadan anahtar teslim edilmez.

Noter satışı esnasında imzalar atılmadan para alışverişi bitirilir, zaten memur sorar para alışverişini yaptınız mı diye.

Eft ya da havale, parayı kendi telefonunuz ile kendi hesabınızda görmeden, karşı tarafın elindeki dekont ile işlem yapılmaz.

Çünkü farketmezsiniz, adam eft emri vermiştir yarın için, dekontu size gösterir siz de satışı yaparsınız. Sonra emri iptal eder ve para gitmez.

Sizin hesaba gelen parayı asla geri çekemez, ama eft emrini iptal eder, karıştırmayalım.

Parayı gönderen mutlaka aracı noterde resmi olarak devir alan olsun, farklı hesaptan gelen parayı kabul etmeyin. Gönderdiği para için açıklamaya da plaka yazsın satış için.

Bunları en başta konuşun sonra birbirinize stres yapmayın, bazı insanlar biraz gamsız ve rahat oluyolar. Kötü niyetli olmasalar da bu rahatlıkları huzursuz ediyor insanı.
  • John Bloor  (08.09.21 16:01:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.