[]

İstanbul'da metroları kim yaptı/yapıyor?

Malumunuz İBB ile Ulaştırma Bakanlığı arasında logo krizi var. Ben metroları belediye, Marmaray'ı bakanlık yaptı sanıyordum. Hatta yeni metro hatları için devlet bankalarından kredi alamayan İBB yurtdışından kredi bulmuştu. Şimdi bu U harfini koyan bakanlık kendi yaptığı metroların mı logosunu değiştiriyor ne yapıyor? Ayrıca ne saçma işler bunlar ya...




 
Eskilerini ve hala inşaatı devam edenleri İBB yaptı veya başlattı. Devam eden bazı projeler seçim öncesi durduruldu, seçim sonrası yeni CHP'li İBB devam ettirdi bazılarını. Bazılarını da iptal diye haber okudum, Sancaktepe Yenidoğan hattı olması lazım.

Eskiden biten ya da devam edenlerde ibb bütçesi yetmediği için ulaştırma bakanlığına devredilen var mı bakmak lazım. Ankara'da olmuştu bu tür devir işleri, İstanbul'dan emin değilim.

U meselesinden anladığım, bakanlık kendi yaptığı metroları "bakın bunları biz yaptık, chp'li ibb yapmadı" demek için yaptılar bu işi sanırım.

Ha yok eskisi yenisi hepsini U yapacaklarsa biraz saçma olur, yine belli olmaz kimin nereyi yaptığını.

Edit: Kısa bir aramayla Pendik/Kaynarca - Sabiha Gökçen arasındaki metro inşaatının 2018 yılında bakanlığa devredildiği haberi buldum mesela. Böyle bir iki hat daha olabilir, tek tek hat isimleri ile aramak lazım.
  • John Bloor  (08.09.21 14:27:26 ~ 14:46:26) 
U olacak yerler bakanlığın yapacağı yerler, havaalanlarina giden vs 7 tane hat varmış bakanlığın yaptığı, belediyeye söylenmiş istsnbul havalimanına metro yapın diye, kabul etmemişler.

Bazıları ya bilmeyerek ya da manipülasyon için tüm hatlar u olacak diyor ama gerçek değil.
  • austra  (08.09.21 14:52:09) 
Mesela bakırköy-kirazlı metrosunu ulaştırma bakanlığı yapıyor. Havaalanına gidecek olan da olabilir ondan pek haberim yok.


  • ubermensch  (08.09.21 16:07:50 ~ 16:11:40) 
hepsini sen ben biz yani halk yapıyor. hem şimdiye kadar verdiğimiz vergilerden hem de geleceğe yapılan borçlarla ödenip mütahitlere yaptırılıyor.


  • nuisance  (08.09.21 17:15:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.