[]

çorba yutamamak

tamamen sıvıdan oluşan yiyecekleri kaşıkla yiyip yutamıyorum. smoothie içebiliyorum. yani diksem yutarım.

uzun süredir internette de arayıp bulamadığım bir durum bu. doktora gitsem çok saçma, hangi birime gidicem bilmiyorum da..

uzun yıllar sonra ablamla bir araya geldik. ikimizin de aynı derde sahip olduğunu fark ettim.

çorbada büyük büyük partikül yoksa, sıvıysa hiç bir şekilde yutamıyorum. hava boşluğunu yutmaya çalışır gibi oluyor. boğazıma kaçacak gibi oluyor. eğilip bükülüp zorla yutuyorum. insanlar bakıyor ne oldu diye..

aynısıymış ablamın da.. o da çok araştırmış. bebekken katı gıdaya geçme süreci ile alakalı bir durum olarak bulmuş ama bu durumu da bulamadım ben.

sizin fikriniz var mı?

 
Hiç terapiye gittiniz mi? Önce psikolojik olarak bir çözüm üretilebilir mi diye düşündüm o nedenle sordum. çünkü gideceğiniz doktor da fizikselden çok psikolojik çözümü önerir ilk planda gibi.


  • lcha  (08.09.21 13:57:44) 
Yutmayacaksiniz zaten iceceksiniz. Su içer gibi?


  • Gradient_tabanlı_mor  (08.09.21 14:32:41) 
tam bebeklik travmasi olabilir diyecektim ki ablanizda da aynisi oldugunu soylemissiniz. kati gidaya gecme surecinizle ilgili bir durum olabilir. annenize (ya da ikinizin de bebekligini bilen birine) hic sordunuz mu?


  • in vino veritas  (08.09.21 14:42:22) 
disfaji olarak gecer, sayisiz sebebi olabilir (psikolojik, fiziksel) - yutma eylemi aslinda baya karmasik. cogu kisi derdinizi anlamayacaktir "yutsana be cok basit" diyecektir ama doktor anlar. gastro, kbb bakar.


  • robokot  (08.09.21 14:48:15 ~ 15:20:32) 
“doktora gitsem çok saçma, hangi birime gidicem bilmiyorum da..“ böyle demeyin, birçok insan var bu tür durumları yaşayan. kbb ile başlayın, o sizi psikoloğa yönlendirir. benim ablamda da böyle bir durum mevcuttu psikolog çok iyi geldi (üniversite araştırma hastanesine gitmişti).


  • my name is ferdinand  (08.09.21 15:02:50) 
doğrudan psikolog'a gidin. doktorluk iş varsa o yönlendirir zaten.


  • feel the blanks  (08.09.21 17:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.