[]

Lenovo yazısında kalma? Kendi başına halletme?

Merhaba arkadaşlar,

Görüşmeyeli iyisinizdir umarım.

Sorun şu emektar bir laptopum var. Yenisini şu an alamam ve PC elzem bana bu sıralar. Tamircilere de güvenmiyorum. Bir önceki notebook'umu hiç ettiler. Yaşadığım şehirde güvenilir bir tamirci de tanımıyorum. O yüzden kendi göbeğimi kendim kesmem lazım. Zaten severim tamir işlerini.

Olay şu: SSD taktiktan sonra ara ara Lenovo yazısında kalmaya başladı. Bunu bataryayı çıkarıp takmayla çözüyordum geçici olarak ama artık bu da kâr etmiyor. Geçen yine takılı kalınca bu kez bataryasız şarjda power tuşuna 20-30, sn bastım. Icindeki birikmiş elektriği alınca ise yaradı.

1 hafta sonra lanet şey yine nüksetti. Ancak bu kez pc bataryasız, prizdeyken açılıyor. Yine power tuşuna uzun bastıktan sonra bataryasını taktım ve çalışmaya devam etti. Şimdi bu fırtınalı ilişkimiz hep böyle mi devam edecek? Birgün bir daha geri dönmeme ihtimalini kabulleneyim mi? Sorun sizce nerede? Bataryada mi? Donanımda mi yazılımda mi?

Beni aydınlatırsanız çok mutlu olacağım.

Cevaplar için çok teşekkür ediyorum şimdiden.

 
Kimse cevap yazmamış ben aklıma geleni yazayım, bios piline erişiminiz varsa çıkarıp bekleyip tekrar takıp bi biosu sıfırlayın derim.

Muhtemelen boot cihazını bulamıyor anakart, en azından tahminim o. Lenovo ekranı geldiğinde f2 veya del tuşu ile biosa girebiliyor musunuz? Yada boot ile ilgili tuş varsa ona basın, bootable device listesinde ssd görünüyor mu kontrol edin derim ben.
  • atom karincanin torunu  (08.09.21 12:45:05) 
Sorun yaşadığında önce ram çıkartıp takmayı deneyebilirsin.

Bios güncellemesi var mı ? bunu da kontrol edip bios güncellemesi yapılabilir.
  • kaiserr76  (08.09.21 13:32:18) 
@atom karincanin torunu
Hocam bendeki modelin boot tuşu var ve evet boot device listesinde taktigim SSD görünüyor.

@kaiserr76

Bios güncellemesi yapmadım hiç ama bunu biraz araştırırken görmüştüm bana teferruatli zor bir şey gibi geldi ama detaylı araştırip yapmayı deneyeceğim.

Bir de burdan bir arkadaş da bios pilinin bitmiş olabileceğini söylemişti. Sanırim yeni pil takmayı ve bios güncellemesini yapacağım.

Çok teşekkür ediyorum yardımcı olanlara.
  • Amaranta ursula  (08.09.21 14:10:48) 
Ssd yerinden oynuyordur.


  • divit  (08.09.21 15:38:13) 
Bios pilinin bitip bitmedigini saat ve tarihten anlayabilirsin. Bitikse cihazi kapatip acinca her defasinda resetler gecmis tarih gosterir. Boot seceneklerini gozden gecirin. Harddisk gevsek duruyor olabilir kontrol edin. Bilgisayar acilirken usb portlarinda harici bir cihaz olmamasina dikkat edin. Kullanim asamasinda donma kilitlenme oluyorsa diskte fiziksel ya da yazilimsal sorun da olabilir. Biosta lenovo logosunu kaldirma secenegi varsa kaldirin, yoksa acilista tab tusunu bir deneyin o asamada arka planda hangi islem yapiliyor ya da yapilamiyor gorursunuz


  • rockinside  (08.09.21 16:03:55) 
@divit haklı olabilirsin. Çünkü SSD'yi takarken 4 yerine 3 vida vardı. Benden önce açan ya kaybetti ya da uçurdu.

@rockinside
Çok önemli şeyler yazmışsınız hocam. Ben direkt pili degistirecektim hiçbir tarih resetlemesi yokken. Aydınlandim valla:d Harddiski çıkarıp ssd takmıştım ama @divit'in dediği gibi oynuyor kesin. USB portlarinda bir tek Bluetooth farenin şeysi var başka da bir şey takılı değil. Biosta Lenovo logosonu niye kaldırıyoruz anlamadım ama bunu da araştıracağım.
Çok teşekkür ediyorum sizlere de.
  • Amaranta ursula  (08.09.21 16:11:55 ~ 09.09.21 06:23:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.