[]

Mac sistemlerindeki office programlarının kullanım zorluğu (pc'ye göre)

Selamlar, yeni yeni Mac kullanmaya başladım. office 2019 kullanıyorum. Yalnız PC'deki versiyonda çok faydalı olan birçok özelliği göremiyorum. En basitinden PC'de word'de bir kelimeyi seçtiğinizde imlecin hemen sağ köşesinde bir format alanı çıkıyor, renk değişimi, bold yapma gibi işlemler hızlıca yapılabiliyor. veya outlook'da emailler kategorilerine göre renklendirilebiliyor, mac'ta yok ya da ben bulamadım. Yine outlook'ta PC versiyonunda olduğu gibi kompakt bir görünüm olmuyor. özetle Mac'de office kullanımı PC'ye göre yorucu. bu neden böyle? Problem bende mi?
İyi akşamlar



 
Sanırım macosdaki kullanıcı kitlesi çok az.
Dediğiniz özellikler yok, hatta ben mace ilk kurduğumda Office 2003 kurdum sandım. O derece ilkel bir arayüz var.
Buna karşın Apple'ın kendi uygulaması olan Pages bir iki kıl özelliğine rağmen iyi.
  • sumuklurakun  (07.09.21 23:03:04) 
Office 365 kullanıcısının yani yasal ve son sürüm var, Windows’ta daha rahattı ama alışınca sorun yok. Sadece otomatik kayıt ve One drivea yedekleme işi biraz değişik çalışıyor onu çözemedim gibi oldu.


  • kullanıcıadımbuolsun  (08.09.21 09:58:18) 
mac'teki office net bir şekilde daha dandik maalesef. ya alışacaksın ya da alternatiflere yöneleceksin. özellikle excel'de ciddi eksikler var.


  • roket adam  (08.09.21 10:28:04 ~ 15:03:45) 
mac'te klavye kisayollari yok, varsa da bilen soylesin.

alt h+d+r, alt h+o+i vs cok kullaniyordum.
  • do you remember me  (08.09.21 10:47:35) 
exceli çok kötü, ben okul projesi için sanal windows kullanmak zorunda kalmıştım.


  • nuisance  (08.09.21 11:30:40) 
Mac aldiysan zaten calismayacaksin demektir, bu yuzden o konulari onemsemiyorlar.


  • divit  (08.09.21 11:57:15) 
Ben de ofiste mac kullanıyorum, alıştıktan sonra daha rahat ve pratik bence, tam ofis işleri için yapmışlar: kısayollar ve trackpad şahane.

Sadece başta windows'ta yaptığınızı mac'te nasıl yapıyorsunuz öğrenmeniz lazım. Mesela mail'de dediğiniz compact görüntü view kısmından yapılabilir. Herbir işlem için google'dan hızlıca bakın, merak etmeyin hemen alışırsınız.

Ben ilk mac kullanmaya başladığımda ''what is ctrl + alt + del for mac'' diye bile aratmıştım. :m
  • anx  (08.09.21 12:32:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.