[]

MacBook için mause önerisi

Daha kavuşamadığım ama ucuzken yakaladığımı düşünüp aldığım bir MacBook Air var.
Excel çoğunlukla kullanmak üzere; arada autocad de işlerim olabilir.
Çok üst düzey olmayan ama beni memnun edecek mause ne önerirsiniz?
Ha oyun da oynayabilirim sanırım arada :)

 
ben başka bir şey önericem mouse kullanma. trackpad harika bi şey. hiç mouse kullanmıyorum. mouse aksine beni daha da yavaşlatıyor. sadece macbook için geçerli. oyun için al ama.


  • jelly bear  (07.09.21 21:32:41 ~ 21:32:53) 
+ trackpad


  • purplee  (07.09.21 21:51:18) 
Trackpad zaten macbook üzerinde olacak ve autocad ve oyun söz konusuyken magic trackpad çok makul olmaz bence.

Mouse önermeyeceğim ama magic mouse almayın sakın diyeceğim, işlevi çok güzel ergonomisi berbat bir alet.

Ben macbook pro kendi track pad'i + bir logitech gariban mouse kulanıyorum eğlence, profesyonel tüm işlerde. (mouse önerisi değil de workflow önerisi oldu)
  • hedep  (07.09.21 22:24:59) 
dur henüz alma.
Zaten sadece iki adet çıkış olduğu için önce bir hub alman gerekecek, o süreçte karar verirsin mouse konusuna. Kişisel tercihtir elbette ama ben en ucuz ve en küçük olan mouse'ları beğeniyorum. Taşıması da kolay.

  • michael_knight  (07.09.21 22:34:53) 
logitech mx master3. oyun mouse'u degil ama bulabilecegin en iyi mouselardan bir tanesi. osX gesture'larini destekliyor ve istedigin gibi kisayollari gesturelari programlayabiliyorsun.


  • crucio  (07.09.21 23:18:45) 
trackpad gerçekten çok iyi çalışıyor ama ekranın bir köşesinden diğer köşesine bir screenshot almak istiyorsanız ya da trackpad çerçevesini yettiremiyorum..

yapabilenler nasıl yapıyor? benim çözümüm elimi hızla sağa sola oynatarak istediğim noktaya getirebilme ama bu çok yorucu.
  • asabi  (08.09.21 01:34:08) 
usb girişli olanlardan alma alacaksan da hub alman gerekiyor.

ben logitech m590 aldım. 2 farklı pc'ye bluetooth ile bağlanabiliyorsun. ikisi arasında mouse'un üzerindeki bi tuşla anında geçiş yapabiliyorsun. benim kişisel ve iş bilgisayarım arasında gün içinde geçiş yapmam gerekiyor. beni çok rahatlattı. hatta aynı şekilde bir de klavye aldım. logitech k375s modeli. buna da 3 tane bluetooth ile kaydedebiliyorsun. İkisini pc'ye birini de telefona bağladım, telefondan yazacağım mesajları bundan yazabiliyorum :)
  • contavolta  (08.09.21 09:12:38) 
mouse kullanma +1 ( video edit bile yapıyorum )


  • denizmaniaherif  (08.09.21 09:17:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.