[]

göz kuruluğunun tedavisi yok mu?

9 yıldır lens kullanıyorum, zaten batma hep vardı ama şu son zamanlarda batmalar dayanılmayacak duruma geldi. gözlerim aşırı kuru anladığım kadarıyla. bir süre lense ara vereyim diyorum ama maske ile de gözlük takamıyorum. ne yapacağımı şaşırdım. doktora gitsem kuruluk için ilaç falan verir mi acaba? bu sorunun kalıcı, kesin bir tedavisi yok mu?




 
Simdiye kadar hicbir doktor goz damlasi vermedi mi size?

Bu işin cozumu goz damlasi. Oyle kokten bir cozumu yok. Goz kurulugu, uzun sure bir noktaya bakmaktan dolayi oluyor (tv, bilgisayar, kitap). Dolayisiyla bu aliskanliklariniza devam ettikce goz kurulugunuz da olmaya devam edecek. Tabii 365 gun goz damlasi kullanacaksiniz demiyorum ama her sene birkac ay kullanmaniz gerekecek muhtemelen.

Ben mesela artik doktora gitmeden, eczaneden parayla goz damlasi aliyorum. Bir suru insan da boyle yapiyor zaten.
  • ahm1  (07.09.21 20:36:32) 
Suni göz yaşı damlasını eczaneden reçetesiz alabilirsiniz. Lens kullananlarda göz kapağının altındaki farklı bir rahatsızlık bu batmaya-kuruluğa neden olabiliyor. Buna göre de ilaçlar var.

Suni göz yaşı damlası yanında da ilaç damlası verebilir doktor.
  • GoodMorningTeacher  (07.09.21 20:39:56) 
Goz damlasi gecici cozum damlatinca 1 saate etkisi geciyor.
Ekrana bakmayi azaltip goz kirpistirmayi cogaltman lazim.
Ekrana bakarken goz kirpmiyorsun aslinda.

Lens zaten goz kurutur ona da ara versen iyi olur.
  • divit  (07.09.21 20:44:31) 
suni göz damlası divit'in dediği gibi geçici çözüm. onun dışında kaç tane doktora gittiysem bir tedavisi yok dedi. lens kullanmayı azaltınca bir süre idare ediyor, ama sürekli lens kullanıyorsan bunu çekiyorsun maalesef. ben eskiden 7 gün 10-12 saat takıyordum, artık haftada 4-5 saat takıyorum, pc başında falan hiç takmıyorum düzeldi baya.


  • roket adam  (08.09.21 10:30:57) 
Bu arada ben doktora sorunca firca yemistim.
Az once gozune isik tuttum, alet degdirdim 1 kere bile kirpmadin simdi damla istiyorsun, once kendi kaynagini kullanmayi ogren dedi.

Ben o donem calistigim iste ekranda finans islerine cok odaklaniyordum, satir satir kontrol yaptigim icin goz kirpma aliskanligim gitmis.

Sonra kendimi kirpmaya alistirdim duzeldi. Akilli telefonlar yayilana kadar iyiydim :)
  • divit  (08.09.21 11:34:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.