[]

kalori hesabı

şimdi sabah 600, öğlen 500 ve akşam 400 kalori tüketsem ve bunların üstüne öğlen 350 kalorilik bir paket bitter çikolata tüketsem ne sorun oluyor? 1850 kaloriyle günde 2000 kalorinin altında oluyor ve kilo vermeye devam ediyorum değil mi? neden bütün diyetler sadece ve sadece sürekli sağlıklı gıdalara yöneliyor. mesela haftada iki gün bu şekilde sürprizli olsa daha cazibeli olmaz mı?




 
Çünkü cikolatanin sana bir yarari yok, protein vs olarak. Şekerli bir ürün.
Aksine ne bileyim makarna yesen en azından biraz protein ve karbonhidrat olur.

Zaten diyetlerde söylenenler kendisini kontrol edemeyen adam için. Kendini kontrol edebilen adam cikolata yese de birşey olmaz. O sebepten genelde herşeyi yasaklarlar ki kişi kilo verebilsin. Diyetlerin hepsi farkli yollar denese de amac kişinin yemek yiyebileceği süreyi azaltmak ya da kalorisi fazla yiyecekleri yasaklamak vs diye gider, hepsinin sonucu kalori açığı yaratmak.

Eğer tek amaciniz kalori takibiyse; evet almaniz gereken kalorinin altında aldığınız sürece kilo verirsiniz. Kas vs hiç hesaba katmiyorum.
  • logisticsmanager  (07.09.21 15:08:13) 
kilo vermede başta insülin olmak üzere çeşitli hormonların payı büyük ve tükettiğin şeyler bunları farklı şekillerde etkiliyor. birincisi sağlık sorunun yoksa sık sık yemek zaten iyi bir şey değil çünkü kan şekerini dalgalandırır, bu da kilo vermeyi yavaşlatır/durdurur.

kilo vermek için aldığından daha fazla enerji yakman gerekiyor, bu kısmı doğru ama biz bilgisayar değiliz. kalorisi kalorisine hesaplamak her zaman mümkün olmuyor. kaldı ki sürekli 1800 gidersen bu sefer vücudunun o miktara alışıp bu sefer 2000 yerine 1800 yakmaya başlama ihtimali var, vesaire...

süper sağlıklı beslenmek zorunda değilsiniz, ara sıra kek ve börek yerken de uzun vadede kilo verilebilir ama konuyu kalori hesabına indirgerseniz olmaz. 1500 kalorilik tatlı-börek diyeti yapın mesela. bir ay sonra kilo verseniz bile fiziksel ve ruhsal olarak perişan olduğunuzu, sürekli aç dolaştığınızı, bunun sürdürülemez olduğunu göreceksiniz.

ihtiyacımız olan şey vücuda ihtiyaç duyduğu enerji ve besinleri sağlamak. bunu yaparken perişan olmamamnın, acıkmamanın, sağlıklı kalmanın en iyi yolu da genel olarak sağlıklı şeyler (protein, kaliteli yağ vs.) tüketmek ve mümkün olduğunca az öğün yemek.
  • alevli deniz sortu  (07.09.21 15:09:08) 
Alman gereken kalorinin altında kalori aldığın sürece bilimsel olarak kilo verirsin çikolata buna engel olmaz. Şöyle oldur böyle olur tipi konular sadece birer ihtimal. Yolda yürürken kafana uçan daire düşebilir bu da bir ihtimal.


  • Zaman Tamircisi  (07.09.21 15:13:34) 
(bkz: skinny fat)


  • elorelia  (07.09.21 16:18:28) 
yahu kakao oranı yüksek, kaliteli bitter çikolata zaten tüketilmesi faydalı olan bir şey. zararlı, sağlıksız vs değil ki.

ama bi düşündüm, ben diyetisyen olsam ben de programa yazmazdım herhalde. 1) bu ne biçim diyetisyen, çukulata yazmış diyenler olur. 2) insanlar kontrolü kaybeder, fazla tüketir, ne fark eder deyip başka çikolatalar da tüketir, disiplinden kopar falan. gerek yok yani. illa biri çikolata diye tutturursa anlatırdım işte bitter mitter.
  • bruges  (07.09.21 16:23:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.