[]

Yurt dışındaki vatandaşa e devlet şifresi alamama

Selamlar. Bir yakınımız 7 yıldır fransada yaşıyor. Bugün e devlet sifresini unuttugu icin kendisine yeni şifre almamı rica etti. Pttye gittiğimde şifre ekrani geçersiz kimlik numarası hatası verdi. Fransa ya da başka bir ülke vatandaşlığı yok. Mavi kartlı da değil. Bunun sebebi ne olabilir? Daha önce başına böyle bir durum gelmiş ya da konuyla alakali bilgisi olan arkadaşlar yazabilirse çok makbule geçer.




 
sifre icin bizzat kisinin kendisi basvurmasi gerekiyor diye biliyorum, bir suru hayati bilgi var e-devlette, her onune gelenin baskasinin yerine sifre alamamasi lazim zaten. Internet bankaciligindan falan e-devlete girsin bir sekilde, ordan yeni sifre alabilir, yoksa konsolosluktan falan ya da Turkiyeye gelince alir artik. Sifremi unuttum deyince giris ekraninda e-mailine, cep telefonuna kod gelir oradan da mi kurtaramadi? Ilginc


  • neverletyougodown  (07.09.21 12:38:45 ~ 12:40:03) 
En kötü ihtimal konsolosluğa gitsin. Nerede yaşıyor bilmiyorum ama lyon icin misal randevu;
www.konsolosluk.gov.tr

E devlet icin kendisi başvurmalı.
Baskasinin alabileceğini sanmıyorum.
  • logisticsmanager  (07.09.21 12:41:34) 
Bazı bankaların internet sitelerinden e-devlete girilebiliyordu. Ben hiç ptt ile uğraşmadan İş Bankasından girmiştim. Türkiye'de banka hesabı varsa diğer yollara başvurmadan önce denesin.
Üstte yazılmış zaten neverletyougodown+1

  • ganbatte  (07.09.21 12:51:13 ~ 18:54:34) 
Şifreyi başkasının alabilmesi için noter tasdikli vekalet gerekiyor.


  • e mice  (07.09.21 13:36:30) 
Eksik bilgi vermişim. Bir düzeltme yapayım.

Vekalet var zaten. Sıkıntı yaşadığımız husus ptt memurunun ekranda geçersiz tc kimlik numarası hatasıyla karşılaşması.
  • woory  (07.09.21 18:02:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.