[]

Ailem 1.5-2 yıl sonra tekrar sigaraya başladı

Babam 2-2.5 sene önce kalp krizi gecirdi. Sonra annemle beraber sigarayi bıraktılar.
Şimdi tatile geliyorum pandemide tekrar basladiklarini soylediler o kadar zaman bıraktıktan sonra.
Öyle günde 2-3 tane de değil, babam bir paket iciyormus.

Gerizekali misiniz demek istedim, çünkü birakmalari icin cok ugrastim ve aklı başında bir insanin zarari her yere yazılan bir şeye tekrar baslamasini çözemiyorum.
Simdi bir yanim ne haliniz varsa görün demek istiyor, 56 yaşında insanlar. Bu saatten sonra sunu içmenin zarari artık direkt görülecek.
Haftasonu yanlarindayim nasil konuşayim bilemedim.
Baya üzduler beni, hayal kırıklığına uğradım.

Yanlarinda da değilim, ileride içmiyoruz diyip içseler de bilemem.

Buraya yazmamin sebebi ne onu da bilmiyorum.
Kanser bekliyolar herhalde bırakmak için, başka açıklaması olamaz. Ucuz da değil, emekli insanlar. Ne para olarak ne sağlık olarak hiçbir mantığı yok.

Var mı böyle uğraşan içinizde? Başarıya ulaşan var mi? Biz de ulaştık diyorduk ama gördük geri döndük işte.

 
babam 3 ameliyat geçirdi, 2 kere kanser atlattı şu an ayakta zor duruyor ama bırakmadı da sigarayı. ben başaramadım. umarım siz başarırsınız. sigara insanı mahvediyor. yakınları da mahvediyor uğraşan siz oluyorsunuz.


  • jelly bear  (07.09.21 00:57:57) 
eşim iki kere bıraktı. birinde 5 yıl içmedi, sonra askerde başlayıp 3 yıl içip tekrar bıraktı. 2 yıl içmedi, pandeminin ortalarında günde bi tane keyif sigarası sadece diye başlayıp şimdi neredeyse bir paket içiyor.
son bir haftası kaldı, ihtarı verdim ya sigara içecek ya da pazartesi adliyedeyiz. bakalım hayırlısı...

  • halanne  (07.09.21 09:14:54) 
Babam kalp krizi geçirdi, ağır koah'ı var. Bu hastalıklar ilk çıktığında sigarayı bırakması için teşvik etmeye başladım, hem annemi hem babamı. 3 defa anjiyo oldu, 2 kere stent takıldı. Doktoru stentle fayda görmeyen nadir hasta grubundan olduğunu, 1-2 seneye bypassa gideceğini söyledi, eğer o arada ölümcül bir kriz geçirmezse. Öksürmekten ciğerleri çıkar, yine de bırakmaz. En son 4 ay önce bypass oldu, kemikleri ayrılmasın diye korkusundan 1 ay içmedi ama ilk fırsatta tekrar başladı. Bu süreçte benim sigarayı bırakma yolunda teşviklerim baskıya kızmaya dönüştü. Ama hepsi nafile. Adam sigarayı,sigara sebepli bir ölüm ihtimaline rağmen çok seviyor. Artık ben de vazgeçtim. Kendi hayatı,kendi kararı. Ben ne dersem diyeyim içecek ve ben kendimi yıprattığımla kalacağım. Sadece sigara konusunda değil,sağlığı ile ilgili her konuda ihmalkar. Bazıları böyle oluyor. İnşallah siz başarılı olursunuz.


  • curukturpkokusu  (07.09.21 09:36:57) 
Yeşilay DANIŞMANLIK Merkezi ücretsiz destek sağlıyor ve çok minnoşlar


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (07.09.21 12:00:22) 
Benim babam da bırakmadı. Siroz oldu. Nakil oldu. Mide kanaması geçirdi. Covid bile oldu. Sigarayı bırakmadı. Bırakmıyorlar.


  • duma duma dum  (07.09.21 13:56:50) 
onlar istemeden tekrar bırakmalarına imkan yok gibi. Belki ajitasyon yapabilirsiniz. sizi bu durumun ne kadar üzdüğünü, hastalanmalarından, ölmelerinden n kadar korktuğunuzu falan anlatabilirsiniz.

Sağlıklı yaşamla alakalı başka alternatifler hayatlarına sokarsanız sigaradan uzaklaşabilirler.
  • zimbirik  (07.09.21 14:07:30) 
benim annem de yeniden başladı bir yıl aradan sonra. dedem bile 20 yıl aradan sonra yeniden başladı 85 yaşında falan. zaten öleceğim yakında bırakın diyor. hiç ölecekmiş gibi de değil aslında.


  • bohr atom modeli  (07.09.21 21:28:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.