[]

Kredi kartı borcunu kredi çekerek ödemek ?

Mevcut halde 3 adet kredi kartım var ve bunlardan bir tanesinin borcu tamamen bitmek üzere. Maaş kartım hep eksi bakiyede bu arada. Sürekli kredi kartımdan harcayarak ve maaş hesabımın eksi limitinden kullanarak ay başını getiriyorum.

Tüm borçlarımı hesapladım ve 30bin tl kadar krediye ihtiyacım var.

Acaba 18 ay vade ile 1,54 faiz oranı ile kredi kullanmak ne kadar mantıklı?

 
Kartları kapatacağınız ve KMH limitini düşüreceğiniz durumda mantıklı aksi durumda ikiye katlarsınız borcu.


  • atom karincanin torunu  (06.09.21 15:16:57) 
butun borclar icin plan yapmaniz lazim, @atom'un dedigi gibi hepsini teke indirip, aninda tekrar kredi kartina dusmeyeceginiz kadar krediyi yapilandirip stratejinize 18 ay boyunca sadik kalmalisiniz. geliri arttiramiyorsaniz giderinizi mecburen kismaniz lazim, kredi cekmekle bu aliskanligi degistirmek yan yana olmali.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (06.09.21 15:27:59) 
Yapılandırma düşündünüz mü? İleride elinize para geçince yapılandırmayı toplu olarak kapatabilirsiniz, faiz indirimi uyguluyorlar.


  • kaset  (06.09.21 15:35:14) 
3 kez deneyip üçünde de hüsranla sonuçlandırdım. ilk başta çok ferah geliyor, ilk ayın ekstresi de fena olmuyor ama sonra anlıyorsunuz ki 2 aya yine kart borçları asgari ödemelik hale gelmişken bir de üstüne nur topu gibi krediniz var. kartları iptal edip/kırıp cidden kullanmayacaksanız, aldığınız nakitle idare edeceksiniz olur ama aksi halde sonuç kaçınılmaz gibi bir şey. kart da iptal edemiyor işte insan telefon, mobilya, beyaz eşya gibi şeyleri alırken şart. olmadı fiziken kırın, büyük şeyleri sanal kartla alırsınız.


  • furry burns  (06.09.21 15:56:46) 
Kesinlikle yapma.


  • sumuklurakun  (06.09.21 21:09:27) 
Gelir gider oranını bilmeden yorum yapmak zor. Kartlardan birinin borcu bittikten sonra maaş hesabınız eksiye düşmeye devam edecek mi? Diğer kredi kartlarının aylık gecikme faizi ne kadar?

Borçlu kartları ikiye düşürdükten sonra maaş hesabını artıda tutabiliyorsanız ve kredi kartlarının aylık gecikme faizi kredinin faizinden düşükse (muhtemelen düşüktür) bence mantıklı.
  • yürümeyin  (06.09.21 21:22:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.