[]

İşi kabul edeyim mi?

Ruhsatını yeni almış avukatım. Geçen hafta görüştüğüm yerlerden birinden bugun dönüş aldım. Şartlar şu şekilde, ofis fulyada, 09-19 çalışma saatleri, Maaş 4500+700 yemek. Kurucu avukat ve daha çok çalışacağım avukatla görüşme yapmıştım, ikisi de tatlı insanlardı.

Kabul edip etmememi düşündüren sebepler şunlar.
1- 7ye kadar çalışılması (6ya kadar olduğunda bile tam 6da çıkılmıyor. Bazen iş uzuyor, bazen patron çıkmıyor. Geç çıkmak da beni baya düşürüyor. 7 bile gec geliyor, 7den sonra da uzarsa iyice modum düşer.
2- Şişlide oturuyorum ama iş yerine tek vesait gidilmiyor. Yürüyerek 40 dakika toplu taşıma 43 dakika gösteriyor, iki otobus ve biraz yürüme mesafesi var.
3- Maaşı avantajlı mı bilemedim. Diğer görüştüğüm yerlerde 4000 maaş 500-600 yemek ve aylık akbil karşılanıyordu genelde. Öğrenci akbilim var zaten. Bunlar 4800 yapıyor. Bahsettiğim yer ise 5200 yapıyor ama her gün 1 saat fazla çalışılıyor. Aradaki fark buna değer mi?

Daha önce görüştüğüm iki yerden olumlu dönmüşlerdi ama biri sürekli mesaiye kalındığını söylediği için diğeri de iş tam içime sinmediği için kabul etmedim. Burası iş ve insanlar olarak içime sindi ama bu söyledklerimden dolayı emin olamıyorum.

 
İki otobüs, üstüne yürüme kışın biraz sıkıntı. Gerçi yazın da sıkıntı. Çok fark yok gördüğüm kadarıyla. Daha yakın olanı seçin ama en önemlisi içinize sineni seçin.


  • dissendium  (06.09.21 15:03:45) 
birkaç yıllık avukatım. başlangıç için kabul edilebilir teklif diye dusunuyorum.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (06.09.21 15:21:41) 
işi kabul et ki, dayanamayıp başka iş bulman daha hızlı olsun. yoksa insan zora gelmeyince daha iyi alternatiflerin kıymetini bilmiyor. tavsiyem budur.


  • omembo  (06.09.21 15:41:39) 
Şirketler de yeni mezunlara benzer ücretler verir ama özel sağlık ve servis gibi avantajların olur. Şu an şirket opsiyonun yoksa bir süre çalışıp transfer olmayı dene.

Not: İK
  • robin one persie  (06.09.21 16:02:38) 
başlangıç için iyi gayet.


  • rose parks  (06.09.21 16:02:50) 
yürüyerek 40 dk'da gidilen yere, toplu taşıma ile 43 dk'da gitmek de iyiymiş. arada martı falan yapamaz mısınız? ya da gidin kendiniz doğrudan elektrikli bir scooter alın?!?

bir de genel olarak böyle yerlerde gelen gidenlerden birisi illa sizin rotanız üzerinden geçiyordur. gel seni şuraya bırakayım falan der. ya da tam rota üzerinde değilse bile , farklı bir noktadaki metroya bırakır?!??
  • co2s2  (06.09.21 18:03:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.