[]

Fotoğraf çekmeye ilgi duyan kardeşe fotoğraf makinesi

Selam herkese,

Bir kız kardeşim var üniversite çağlarında. Telefonla harika fotoğraflar çekiyor, kendi fotoğraflarını telefonda editliyor, nadiren instagram reels videoları vs. hazırlıyor. Oldukça keyif alıyor böyle şeylerden, her akşam golden hour da "abi bulutlar çok güzel" diyip fotoğraf çeken bi insan.

Ona hediye giriş seviyesi bir DSLR mi alsam diye düşündüm ama hiç de anlamam lensinden osundan busundan.

Yoksa iphone 11 mi alsam diye de düşünüyorum öte yandan.

Makine için de bütçem çok değil, birkaç bin lira yani.
Nokta atışı tavsiyelerinize açığım. Ne alsam bu çocuğa ben?

 
İphone 11

Birkaç bin lira ile daha iyi makine alamazsın şu kurda. Ama 11 de 7000 tl şu an.
  • kablelvuku  (06.09.21 14:30:08) 
iphone 11. Eğer sosyal medya için fotoğraf video vs çekiyorsa makinadan çok daha kullanışlı olur.


  • mg3929  (06.09.21 14:31:42) 
birkaç bin liraysa olmaz, ama 7000 lira verip iphone veya kamera alıcam dersen oradaki kamera seçeneği şu olabilir:
www.fujifilmshop.com

fakat telefonda editliyor vs. dediğin için, hani z kuşağı falan, iyi kameralı telefon daha mı iyi olur bilemedim. Fotoğraf makinelerini aktarması işlemesi zor bulabilir (laptop, pc vb. bir şey varsa işleyebilir, diğer türlü sanırım bunda da wifi var makineden telefona da aktarır ama yine çok kolay olmuyor)
  • nhk ni youkosu  (06.09.21 14:35:45) 
fotoğraf için tabi ki bir tane giriş dslr.
iphone 11 de gerçekten muazzam fotoğraflar çekiyor ancak asıl işlevi fotoğraf olan bir makinenin yerini tutamaz.

canon xxxD (700D - 800D vs..) serisinden biri olabilir.
lens olarak ilk etapta üzerindeki 18-55mm yeterli olur ancak bir tane de 50mm lens bulursanız tadından yenmez. 50mm lensi ikinci el de alabilirsiniz.
  • teritori  (06.09.21 14:41:12) 
bence de iphone derim. bir yerden sonra o cihazlar kenara atılıyor, ama telefon hep yanında. artı olarak eski bir telefonda o reels'i hazırlamak falan büyük dert.


  • roket adam  (06.09.21 15:07:01) 
dslr'de abidik gubidik filtreleri efektleri bulamayacağı için telefon al ona kardeşim. tespitim o dur ki senin ufaklıkta fotoğrafçı kanı değil fenomen kanı akıyor.


  • omembo  (06.09.21 15:43:57) 
xt200 çok tutulan bi makina oldu alan herkes de çok memnun. sebebini çözemesem de öyle işte


  • killerbee  (06.09.21 15:46:01 ~ 15:46:14) 
@killerbee, ben x-t4 kullanıyorum xt200'ü görmedim ama bunu tavsiye etme sebebim (ve çok tutmasının sebebi) şu: Fuji ötv vb. konuları düşünüp neredeyse Amerika fiyatından ucuz fiyatlama yapıyor. Kit lensleri bile gayet kaliteli. Aynasız olarak bulabileceğin en düzgün ve ucuz makineleri yapıyor. Sensörü ve renk simülasyonları fazlasıyla başarılı, video konusunda yine benzer fiyattaki Canon Sony vb. makineleri fena dövüyor.(onların bu fiyatta aynasızı yok yani zaten, dslr'ları da çok daha eski sensörlü, 1080p video kaydeden makineler)


  • nhk ni youkosu  (06.09.21 16:36:10) 
telefona alışmış bir insan kamerayı bir süre sonra yanında taşımayı bırakabilir. Spesifik olarak böyle bir ilgiden bahsettiyse sony veya fuji aynasız modelleri olabilir. Aksi halde iphone daha mantıklı bir seçim olur.


  • chavezding  (06.09.21 17:52:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.