[]

Kiracı - ev sahibi problemleri

Merhaba
Ev sahibim - şirket- kontrat uzatmayacağını evi başkasına satacağını belirtti. Ben dairede kalmak istiyorum. Geçen sene Taşınmadan önce imzaladığım kira kontratında da tahliye maddesi bulunuyor. Süre dolduğunda sorunsuz çıkacağıma dair fakat bir iki yeni avukat arkadaşa sorduğumda hukuki olarak geçerliliği olmadığı yok hükmünde sayıldığı şeklinde bilgi aldım. Bana yazılı bir tahliye bilgisi de gelmedi bu arada. Ben bunu bir aydan az kala ev sahibine bildireceğim ama nasıl bir süreç izlemeliyim.

Daha önce böyle bir durum yaşayanınız oldu mu?
Tecrübeli Hukukçu arkadaş varsa onun da görüşünü de alabilirsem çok sevinirim

 
Ev satıldıktan sonra alan kişi isterse ben oturacağım diyerek sizi çıkartabilir. Buna yapabileceğiniz bir şey yok.


  • roket adam  (06.09.21 12:54:00) 
Satacaksa satar o kisimda seni ilgilendiren bir sey yok.
Su anki ev sahibinin seninle iletisime gecmesi bile sacma :)

O sizin iliskiden ayrilip hayatina devam edecek.

Senin yeni iliskin satin alan adamla surecek.

Muhtemelen evi sattigi falan yoktur ayak yapiyor cik da kira yukselsin diye.
  • divit  (06.09.21 12:58:28) 
benim bildiğim yeni satın alan kişi sözleşme bitiminde evden çıkmanızı isteyebilir. eğer ev satılmadan önce sözleşme yenileme tarihi gelirse, kiranı aksatmamış olman kaydıyla sözleşme yenilenir. "satacağım çık" diye bir şey yok. sattıktan sonra yeni ev sahibi ile muhatap olursunuz. yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlar düzeltsinler.


  • gmzo  (06.09.21 13:20:54) 
benzeri basima geldi, sirket ustune kayitliydi ev. satacagiz isterseniz siz alin dediler su fiyattan; bende almayacagimi belirtttim. .... bir emlakcisi vardi zaten adamin, ugrasmamak adina evi bosaltip ciktim hemen iyi ki oyle yapmisim cunku 2-3 ay oldu ama ev kiralari cok artti o arada

ben o zaman arastirdigimda yeni alan oturacaksa size bildiriyor ve 6 ay sureniz oluyormus
  • sweetoffice  (06.09.21 13:21:21) 
İçinde kiracılı ev bazen zor satılabiliyor. Bu nedenle sizi çıkartmak istemiş olabilir. ya da sizi çıkartıp çok daha yüksek kiradan başkasına kiralamak isteyebilir.

Ama sizin içinde olmanız satışa engel değil. yeni alan kişinin size evi aldıktan belli bir süre içinde bildirmesi gerekiyor. Sizde 6 ay içinde çıkıyorsunuz eğer tahliye etmeniz istenirse.
  • zimbirik  (06.09.21 14:46:52) 
tahliye taahütnamesi, tümden geçersiz addedilemeyecek bir taahhütnamedir. gerekli koşullar sağlandığında, icra mahkemesi vasıtasıyla tahliye talepli icra takibi başlatılabilir.

tahliye taahhüdünün geçerlilik şartları; yazılı olması, kiracının serbest iradesine dayanması ve kira sözleşmesinden sonra kiralananın kiracıya tesliminden sonra imza edilmiş olmasıdır. yargıtay’ın güncel uygulamalarına göre kira sözleşmesiyle aynı gün imzalanan tahliye taahhütnamesi geçersizdir. kira sözleşmesinin başlangıcı tarihinden en erken bir gün sonra imzalanmış olmalıdır.

ancak, kira sözleşmesi düzenlenirken, kiralayanın talebi üzerine kiracı tarafından imzalanan tarihsiz tahliye taahhüdünün sonuçlarına yargıtay uygulamasına göre kiracı katlanmak durumundadır. böyle bir durumda kiracı ancak taahhütnamenin sonradan kiralayan tarafından anlaşılan şekil dışında doldurulduğunu iddia edip bunu ispatlarsa taahhütname geçersiz sayılır.
  • altinci nesil caylak  (06.09.21 15:09:54) 
ev satıldıktan sonra 6 ay daha süreniz olacak. tahliye maddesi vasıfsız eleman. sözleşmenin süresi dolduktan sonra 1 yıl daha yenilenir o sözleşme. o 1 yıl içinde ev satış işlemi gerçekleştikten sonra hukuken 6 ayınız daha var. önce ev satışını yapsın yapabiliyorsa.

ayak yapıyor +1

evi satıyorum çık istersen diye bir şey yok. satıyorsa içinde sen varken de satabilir.
sen ölü numarası yap, tamam ev bakmaya başladım falan filan.. yeter ki sözleşmenin süresi dolsun ve otomatik olarak yenilensin.

evi satacağım deyip başkasına daha yüksek fiyattan kiraya vermek gibi bir amacı varsa, sizi neden çıkardığına dair bir ihtarnamenin size ulaşmış olması gerekiyor. hop deyip de çıkmayın. eğer satacağım deyip çıkarıyorsa noterden ihtar çeksin. böyle bir amacı varsa ihtar da çekemez, kozlar sende yani. çünkü buna dair ihtarname çekerse 3 yıl boyunca kimseye kiraya veremez. verirse açacağın dava sonucu sana 1 senelik kira tutarı tazminat ödemek zorunda kalır. yasalar kiracıdan yana.
  • Improbable  (06.09.21 16:03:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.