[]

Gurbette Kovid Pozitif Konaklama

Kardeşim askerlik bitiminde terhisin ertesi günü, tam eve dönmek için otobüse binmeden önce covid test sonucu pozitif geldi. Şimdi tam anlamıyla Antakya'da sokakta kaldı. Ne bir yere gidebiliyor, ne otelde kalabiliyor, ne de hastanede yatabiliyor (herhangi semptomu yok).
Bu adam şimdi 2 haftayı nasıl nerede geçirebilir? Kendisini kabul edecek otel var mıdır? Airbnb de tüm daireyi tutsak kalabilir mi? Ya da başka bir çözüm. Yoksa 2 gece parkta yatsa kesin zatürre olur ve hastane de mecbur alır diye düşünüyorum. Başka fikri bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.


 
Ehliyeti varsa arac kiralasin. Gecmis olsun.


  • nax  (06.09.21 11:23:30) 
bulunduğu ilin valiliğine danışmakta fayda var. istanbul'da falan yurtdışından gelen karantinaya alınan kişilerin konakladığı yerler var mesela. belki orada da böyle bir şey olabilir. yoksa airbnb tek çözüm gibi görünüyor ama ev sahibine bahsetmesin.

hatta ne kadar etik olabilir bilmiyorum ama başkasına ait hes kodu ile de seyahat edebilir belki
  • reanarchy  (06.09.21 11:24:58) 
@naxi Araç kiralamayı düşündüm ancak ya Antakya Ankara arası durduk yere hastanırsa tek başına diye kaygılandım. Abartıyor olabilirim ama böyle bir risk de var her zaman. O sebeple son seçenek olacak gibi o.
(Düzeltme: araç kiralama için de HES kodu isteniyor. O seçenek de iptal)

@reanarchy Kaymakamlığı, valiliği her neyse aradı. Özellikle bu vefa sosyal yardımlaşma grubu için. Onların yurt vermesi gerekiyor düzenlemeye göre. Ama onlarla şu diyalog olmuş
- Valilik: Biz ilaç getiriyoruz sadece, bize adres ver.
- Kardeşim: Parkta oturuyorum ben, ne adresi!
- Dışarıda olamazsın yasak
- Tamam, sorun o, evim başka şehirde nasıl gideyim
- Eve gitmelisin cezası var, otobüse binemezsin yasak
- Kalacak yer bulun bana
- Bizde sadece ilaç var. Adres ver ilaç getirelim
...


Konuşma bu kısır döngüye girince bizimki de sinirlenmiş, kapatmış telefonu.
  • naif hayvan  (06.09.21 11:38:22 ~ 12:06:18) 
Ucak bileti bulursaniz gun icinde siz gidin oraya. Arac kiralayin eve donun.


  • nax  (06.09.21 11:41:42) 
Terhis oldugu yeri arasın durumunu anlatsın. Muhakkak yardımcı olurlar.
Askeriyenin covid konusunda karantinaya alınmış yerlere var. Oraya aktarsınlar

  • limonlu eksi  (06.09.21 12:12:15) 
@limonlu eksi: Dün gece yarısında sokakta kalınca aradı. Komutan bir geceliğine kalmasına izin verdi sadece. Sağolsun, baya hayat kurtarıcı oldu dün gece için ama sonrasına karışmıyor.


  • naif hayvan  (06.09.21 13:05:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.