[]

Tavuk Eti üzerine

Tavuk etinin sağlıksız olduğu ve yenmemesinin daha doğru olduğu söylenir. Bu durum tavukların çiftliklerde yetiştirilip, ilaçlar ve antibiyotiklerle beslenmesi yüzünden mi?

Yani köyde yaşıyorsam ve bahçemde tavuklarım varsa, onları buğday, mısır ve kendi bahçemdeki yeşillik ve yemek artıkları ile besliyorsam bu tavuğu yemek sağlıklı mıdır?


 
evet köy tavuğu dediğimiz, ilaçsız büyüyen, tarlada otla böcekle beslenen tavuk yararlıdır.

Hatta sağlıklı etlere ulaştığımızı varsayarsak kırmızı etin vücudumuza zararı beyaz etten daha fazla.
  • zimbirik  (06.09.21 09:27:34) 
bildiğim üzere dediğin doğru.
köy tavuğunda sıkıntı yok, protein kaynağı, zimbirik'in yazdıklarına katılıyorum.

sıkıntı antibiyotikli, ilaçlı tavuklarda.

ben kızıma bu şekil tavuk yedirmiyorum, hindilerde bu işlem yapılmıyor bildiğim kadarıyla, hindi yiyoruz.
  • antti sumiala  (06.09.21 09:31:16) 
Ziraat profesörü eniştem var, uzmanlık alanı tavuk, adamın tavuk üstüne kitapları var, 40 yıldır tavuk çalışıyor. Tavuğu marketten alıp yiyorlar ailece.

Edit: Burada başka bir yerden çaldığım veteriner açıklaması vardı. Özetle, "yok öyle bir şey" diyor ve "hayvana ilaç verildiyse sisteminden tamamen atılana kadar kesilmemesi gereklidir ve işletme çiftliklerinde ilaçlar, girenler çıkanlar takip edilir, köylüden aldığınız tavuğun antibiyotikli olma ihtimali daha yüksektir" diyor.

@logisticsmanager'ın dediği gibi işletmeler iyi kötü bir denetime tabiler, "doğal, çok sağlıklı, oh mis gibi köyden" diye satılan şeylere güvenmiyorum ben.
(git: 1492983) şu duyuruda da benzer mevzular konuşulmuştu.
  • kobuzchu kiz  (06.09.21 09:42:41 ~ 13:05:36) 
Kobuzchu kiz+1 ama su sebepten;

Sırf köylüden alindi diye sacma sapan hiçbir kontrolu olmayan seylere millet parayi basiyor. Ya bal desen adamin bim balini kavanoza dagitmadigini bilemezsin.

Aynisi tavuk vs icin de gecerli. Kendi yetistirdiginiz tavuk ok ama hiçbiri kontrole tabi olmayan bir kisinin sattığı ürünü yemek ne kadar mantıklı bilmiyorum. Sonuçta içinde antibiyotik olup olmadığının garantisi yok.

Fransa'da bu iş şöyle kontrol altında; kooperatifler var. Bunlar biyolojik tavuk vs satiyor. Hep yörenin insanlari, öyle başka ülkeden başka sehirden de değil. Bunun normal düz tavuk satan hali de var biyolojik olan da. Bu şekilde güvenip alinabiliyor.

Ben biyolojik falan bakmiyorum, orta kalite tavuk alıyorum (en ucuzu değil de antibiyotik olmadigini garanti eden markalar orta fiyat)
  • logisticsmanager  (06.09.21 11:04:07) 
Kimsenin tavuğu antibiyotikle beslediği falan yok. Şu hurafeye hala inanan insanların olması düşündürücü.


  • zoghurt  (06.09.21 16:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.