[]

Hamilelerin aşı olması hakkinda

Merhabalar. Eşim 2. Cocugumuza 5.5 aylık hamile. Kendisine covid aşısı hamileyken açıldı. Kendisi de aşı olmak istiyor ama hamile olması sebebiyle tedirgin ve korkuyorum diyor. Ben olmasını istiyorum,teşvik ediyorum ama ikna edemiyorum. Hamilelerin covidi agir gecirdigini biliyorum. Daha gecen gün ikizlere hamile olan bibtanidigimizin cocuklarini almışlar küvöze koymuslar,kendisi vefat etmis maalesef.

Eşim aşıdan, ben de hasta olmasindan korkuyorum. Soruya gelirsek;
Aramızda hamile olup da aşı olan, ya da tanidiklarindan aşı olanlari bilenler,etkilerini bilenler yazabilir mi acaba? Eşim de okuyacak cevaplarinizi.
Peşin not: aşı karşıtları lütfen yazmasınlar.tesekkurler

 
Ablam 7 aylık hamile iken oldu. BionTech.
Zaten hamileler için herhangi bir olumsuzluk yok bildiğim kadarıyla. Olsun yani.

  • himmet dayi  (05.09.21 21:35:56) 
eğer güvendiğiniz bir isimse mehmet ceyhan'ın bu konuda önerileri var. bir bakın derim. bir de çoook dikkat edin bu süreçte. birinci trimesteri atlatmışsınız. bu iyi bir haber.


  • iddaaci  (05.09.21 22:16:16) 
Gebeliğini yurt dışında (ABD) geçiren bir arkadaşım biontech aşısı yaptırmıştı, kendisi de bebeği de sapasağlamlar.

Kuzenimin eşi yeni doğum yaptı, hamileliği süresince doktor yaptır/yaptırma dememiş, siz bilirsiniz demiş ve yaptırmadılar aşı, doğumdan sonra "aşıyı yapalım artık, hem sütle bebeğe de geçer antikor" demiş doktor ve ben buna güldüm. Sütle geçiyorsa plasentayla da geçer fakat bazı doktorlar da gebelere kesin bir dille "aşı yaptır" demeye çekiniyorlar sanırım.

Ha bir yandan da eşimin kız kardeşi hamileyken hiç belirtisiz covid geçirmiş, doğuma girerken antikor testi yapılınca öğrendiler. Yani siz de çok çok korkmayın. Ama yine de bence aşı yaptırmalı, yaptırmamanın riski çok daha yüksek.

Sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım bebeğinizi :)
  • kobuzchu kiz  (05.09.21 22:21:46) 
Merhaba,eşinizi çok iyi anlıyorum. Ben de korkuyordum. bana şubatta aşı hakkı çıkmıştı ancak doktorum önermemişti henüz bir çalışma yok demişti fakaaat iki ay önce hamileler üzerinde başarı çalışmalar yapıldı git aşını ol dedi. Yarın ikinci dozu olacağım. 8 aylık hamileyim.

Şunu da şuraya iliştiriyorum: www.instagram.com

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
  • suicides underground  (05.09.21 22:26:49) 
Twitter'da Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında Prof.Dr. Cem Baykal hocamızı takip edebilirsiniz, tatmin edici bilgiler paylaşıyor, soruları olduğunca yanıtlıyor. Kişisel websitesini de inceleyebilirsiniz, twitter daha anlık iletişim kanalı olduğu için belirttim. Bir çok kez dile getirdi neden gebelerin aşı olması gerektiğini.


  • kucukne  (05.09.21 22:29:23) 
esim 37. haftada. doktorumuz mutlaka olacaksın demisti, biz de mutlaka olduk iki doz. bir sorun yasamadik.


  • redlinetheturk  (06.09.21 08:31:28) 
Merhaba, benimki geçerli midir bilmem ama tam implantasyon sırasında yani embriyo rahme tutunurken ikinci dozu olmuşum. İki hafta sonra hamile olduğumu öğrendim,şu an 11.haftamdayım, her şey yolunda. Doğumdan önce üçüncü aşı hakkım gelirse onu da olurum.

Bana covid'in bebeğe ve bana olacak etkileri, aşıdan çok daha korkunç geliyor. Reddit'te takip ettiğim kadarıyla Amerika ve Avrupa'da hamileler patır patır aşı oluyor şu sıralarda. Hatta geçen bir gönderide okudum, aşı olmayan hamileler covid olarak acil durumlarından dolayı hastaneyi doldurduğu için, aşı olmuş ama suni sancı verilmesi gereken bir hamile hastaneye kabul edilmemiş. "r/pregnant" ve "r/babybump" subredditlerinde "covid vaccine" anahtar kelimeleriyle arama yapabilirsiniz yurtdışındaki deneyimler için.
  • gmzo  (06.09.21 09:12:55 ~ 09:14:05) 
arkadaşım göğüs hastalıkları uzmanı 3 tane hamileyi kaybettiğini 1inde bebeği kurtardığını 2sinde kurtaramadıklarını belirtti. prof. derya unutmazı twitterdan takip edebilirsiniz. benim eşimde yeni doğum yaptı olup olmamakta kararsızdı. biontech en son hamile ve emziren anneler için araştırmasını tamamladı. kaynaklara bakabilirsiniz.

www.dw.com
  • mikahakkinen  (06.09.21 09:40:50) 
17 haftalık hamileyim ikinci doz biontech aşımı bu hafta olacağım. İlk üç ay içinde zaten çok tavsiye edilmiyor. İlk muayenelerde doktorum da ileriki aylar için ol-olma diyemem senin kararın demişti. Ancak son kontrolümde covid geçiren-takip ettiği hastalarından örnek verip endişelerinden bahsedip aşıyı mutlaka olmam gerektiğini söyledi. Özellikle son trimesterda covid-19 un hamileler üzerine çok olumsuz etkisi olduğunu ve doğum şekline kadar etkilediği konusunda uyardı. Malum önümüz kış... delta varyantı, önlemlerin azalması, maske-mesafeye dikkat edlmemesi vs. derken "tek başıma kendimi korurum" düşüncesi hayal oluyor.

Ek olarak m-rna aşısının amerikada ilk uygulanmaya başladığından itibaren gönüllü olarak aşı olan hamile kadınlar üzerinde yapılan bir araştırma verilerinin içerdiği makaleyi okumuştum. Araştırma klinik ortamda yapılmadığı için %100 doğruluk içeriyor denemez ancak özetle genel anlayış, aşının hamilelik sürecine ve bebeğe vereceği olumsuz bir etkisinin olmadığı yönünde oluşuyor. O da beni biraz cesaretlendirmişti açıkası.

www.nejm.org

Yan etki konusuna gelecek olursam aşı sonrası olumsuz bir etki yaşamadım, 1 gün süren klasik kol ağrısı ile atlattım.
Umarım kendiniz için doğru kararı veririsiniz siz de. Anne için gerçekten tedirgin edici bir süreç.
  • onune3012  (06.09.21 09:54:30 ~ 09:55:16) 
Eşim 27 haftalık hamile. Bizde de doktor 3.ayını geçtikten sonra özellikle Biontech olun dedi. Bizde ilk başta evden çalıştığı ve tamamen izole olduğu için olmasa mı diye düşündük ama sonra aşısız yakalanma riskini almak istemediğimiz için oldu. Aşı sonrası aman aman yan etki de görmedi. Hiç bir sorun yok şuanda.


  • FAtE  (06.09.21 10:25:45) 
twittırda dr. müjdegül karaca (ankara şehir hastanesinde çalışıyor yanlış hatırlamıyorsam.) var. kadın doğum uzmanı. bir bakın derim. o kesinlikle gebelerin aşı olmasını öneriyor.


  • ananotherlife  (06.09.21 14:09:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.