[]

İzin sorusu

Bir fabrikada çalışıyorum. Bakım nedeniyle birkaç gün üretim yapılmayacak. Benim bir yılım dolmadığı için yıllık iznim yok. Ama şirket ücretiniz yatacak, yıllık izin sayılacak diyor. Bu nasıl oluyor? Ben bir yıl sonunda başka bir şirkette işe başlasam iznim eksik mi olacak? Her iş değiştiğinde izin hakkı yenilenir mi? Nasıl oluyor?




 
Senelik izin borcu verecekler sana. O şirkette 1 yılın dolarsa izin hak ettiğinde önceden kullandığın izinler o haktan düşecek. 1 yılını doldurmadan çıkarsan kullandığın iznini maaşından keserler. Başka işe girdiğinde izin hakların sıfırlanır. Yeni işte 1 yılın dolunca yine izin hakkı kazanırsın. Önceki iş yerindeki eksik/fazla yeni iş yerini bağlamaz.


  • himmet dayi  (05.09.21 21:19:21) 
8 yıl çalıştığım fabrikada işe girdiğim hafta 5 günlük bakım duruşu olmuştu. Yani -5 gün ile başladım, 1 yıl sonunda hak ettiğim yıllık izinden 5 gün düşürülmüştü. Yapacak bir şey yok.

@himmet detaylı açıklamayı yapmış.
  • kanlakarisikyagmur  (05.09.21 21:20:04 ~ 21:20:56) 
@himmet dayi, kesinti dediğiniz şey aslında ücret yatıracakları için sadece yatırdıkları ücreti geri almaları olmuyor mu?

@kanlakarisikyagmur, izin kullanmayı reddedip gitmek istesek olur mu?
  • dissendium  (05.09.21 21:24:14) 
Hayır abi, yatıracakları ücret ekstra ücret olmayacak. Sen bu birkaç günde çalışmayacaksın ama maaşın tam yatacak. Senelik izin hakkından düşecekler. Eğer 1 yılın dolmadan işten çıkarsan kullandığın 'ücretli' izin kadar günü çıkarken alacağın paradan düşecekler.

İşveren bakım/üretim duruşu gibi sebeplerden ücretli izin kullandırabiliyor. Reddedemezsin yani.
  • himmet dayi  (05.09.21 21:27:00) 
yıllık izinin ne zaman gerçekleştirileceğini belirleme hakkı işverene ait, yani bu tür bir duruşta verilen izin durumuna itiraz etmek gibi bir imkan sanırım pek mümkün değil.


  • yeninesiltupcu  (05.09.21 23:12:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.