[]

arabayı bulduk diyelim ekspertiz nasıl yaptırılıyor?

2.el bir araba almayı planlıyorum yakında ancak şu ana kadar 1 kez bile ekspertizden içeri girmiş değilim.

nasıl oluyor, ne yapmak gerekiyor? haberlerde izliyorum çürük arabaya sağlam raporu veren ekspertizler görüyorum. istanbul avrupa yakası için önerisi olan var mıdır?

birde ekspertiz ücretini kim ödüyor? alıcı mı satıcı mı?

satıcı arabada bişey yok diyor gidiyoruz bambaşka şeyler çıkıyor o zaman ne oluyor?

bilgisi olanlar yazabilir mi?

 
Tarcanlar tavsiye ederim. Youtube kanalı da var. Satıcıya güvenmeyeceksin.


  • dissendium  (05.09.21 21:12:05) 
Gidip arabayı görüyorsun ilk olarak. Görüntü itibariyle içine sinerse Otorapor gibi kurumsal şirketlerden birine gidiyorsunuz birlikte. Satıcının söyledikleri dışında bir şey çıkmazsa ekspertiz ücretini alıcı öder. Çıkarsa satıcı öder. Ancak bunu önceden mutlaka netleştir. Yani adam "ben öyle bir şey söylemedim" demesin.

Ödemeyi de noterden önce yapı krediye birlikte gidip "güvenli ödeme yapmak istiyoruz araç satışı için" deyin. Noterde de güvenli ödeme olduğunu muhakkak belirtin. Noter satış işlemini tamamlayınca para otomatik olarak satıcının hesabına aktarılır.
  • himmet dayi  (05.09.21 21:12:39) 
ekspertizi alıcı öder. yaptıracağınız yeri satıcıya söylemeyin son dk şuraya gidelim dersiniz.

arabada bir şey çıkarsa almazsınız. eğer tanıdığınız motor ve kaportacı varsa onlarada gösterip daha rahat edebilirsiniz.
  • mikahakkinen  (06.09.21 09:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.