[]

Niyeti Tam Olarak Belli Etmek

Duyurunun gönül dostları ve ilişki guruları,

Bir süredir işyerinden (akademik ortam) bir hanımefendiden hoşlanıyorum. Ben asistanken kendisi öğrenciydi. Şimdi ben öğretim üyesi oldum, o da asistanlık yapıyor. Kendisi resmi anlamda hiç öğrencim olmadı (ve ileride de olmayacak/mümkün değil) ama bana sürekli "hocam" diye hitap ediyor.

Kendisi bana nezaketli ve ilgili ama genel olarak yapısı öyle olduğu için de öyle davranıyor olabilir. Anlayacağınız, sinyalleri doğru okuyamıyorum. Ayrıca, bir ilişkisinin olması ya da başka bir beyefendiden hoşlanıyor olma ihtimali de var. İstihbaratım da zayıf anlayacağınız. Akranı ve yakın olduğu asistanlara "X'in sevgilisi ya da hoşlandığı birisi var mı?" diye de soramıyorum haliyle.

Ben bu hanımefendiyi mesai saatleri dışında bir yere davet edip (kahve, yemek, vb.) durumu net bir şekilde ifade etmeyi düşünüyorum. Eğer başka birisi varsa bile, nezaketen davetimi kabul etme durumu da var. Ve ayrıca, işler de iyi gitmezse, biz mevcut projeler sebebiyle en az bir sene daha yüz yüze bakıyor, en kötü haftada bir görüşüyor olacağız. Gemide'deki diyalog gibi, "İşin her tarafı boktan!" aslında ama olan oldu bir kere.

Nihayetinde, soruya gelecek olursak: Bu bilgiler ışığında nasıl bir konuşma yapmalı? "Hoşlanıyorum" mu demeliyim, yoksa "Seni daha yakından tanımak istiyorum" tadında mı konuşmalıyım? Muhtemelen çoğunuz bu işe girme diyeceksiniz ama dediğim gibi artık çok geç.

 
hahahah aman hocam, adın çıkar fakültede :D emin olmadan hiç biri.

benim de mesela seneler sonra denk geldiğim eski öğrenciler oldu ki yaş farkı 3 falandı ama olacaksa belli eder ya da ederdi bilmiyorum.
  • passion rules the game  (05.09.21 19:38:14 ~ 19:38:54) 
Aynı ortamda olan bir kişiye bodoslama dalmak risk hocam. Üzülürsün sonra. Sana karşı hislerinden emin değilsin ayrıca. Seni tanımıyor.Seni tanımadığı içinde reddedecek. Ben senin yerinde olsam biraz arkadaşlığı ilerletirdim.


  • komando kani var bende  (05.09.21 19:42:01) 
@komando kani var bende Aslında durum o kadar vahim değil. Bu aralar yüksek lisans mezuniyet işleri ile uğraşıyor ve işler çok yolunda gitmedi. Ben neredeyse her gün sordum işler yolunda mı diye. O da ara ara ben hiç sormadan "şöyle oldu, böyle oldu" diye yazdı. Ufak hediyeleşmeler de oldu. Ama emin değilim tabii. :)


  • shatskikh  (05.09.21 19:50:34) 
"Seni yakından tanımak istiyorum" yaklaşımı bence hem ciddi hem samimi bir yaklaşım. Yani yüzgöz olmayı engellemiş olabilirsin. Bence iyi olur.


  • muhayyer divan  (05.09.21 23:14:45) 
biraz daha beklenir ya.. belki ortak ilgi alanlarınızdan değişik sohbetler çıkar.
ama sizin yazdıklarınız pek bir ışık vermedi. gayet medeni çerçevede, ilgisiz olaylar gibi geldi.
emin olmak gerek diyenlere katılıyorum.
  • not dark yet  (06.09.21 00:46:34) 
flört etmelisin, hafiften dalga geçmelisin, karşındakini üff çok güzzel dediğin biri olarak değil, öylesine biri olarak görmelisin, o zaman belki derim. direk hoşlanıyorum dersen damdan düşen, emri vaki yapan biri olursun.


  • selam  (06.09.21 09:32:49) 
aynı "iş yeri" ve ortamda olduğunuz için seni daha yakından tanımak istiyorum daha doğru bir yaklaşım.

benim önerim ise bunu yapmaktansa daha fazla vakit geçireceğiniz aktiviteler yapmak olur. etkinliklere davet edin, şunu hiç denedin mi beraber gidelim mi vs vs.. başbaşa olduğunuz 2-3 aktiviteden sonra senden hoşlanıyorum devamını getirelim mi diye de sorabilirsiniz.
  • mastermindj  (22.09.21 01:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.