[]

İşinizi seviyor musunuz

1. İşinizi seviyor musunuz?

2. Mesleğinizi seviyor musunuz?

3. Hayalinizdeki iş nasıl?

4. Hayalinizdeki meslek ne?

Ben aslında mesleğimi seviyorum ama keşke lisede biraz daha iyi bir tercih yapsaydım diyorum. Koşturmayı sevmiyorum pek. Bilgisayar mühendisliği okumak daha iyi olabilirdi benim için. Sanırım biraz tembelim. Buradan bilgisayar mühendisleri tembeldir anlamı çıkmaz herhâlde. Demek istediğim çoğunlukla tek başıma çalışabilmek.

 
1 - Hayır
2 - Evet
3 -
4 - Doktor olmak
  • Arthur Dayne  (05.09.21 12:15:20) 
1. Sevmiyorum, sıkıcı, eve gelmek için saat sayıyorum.

2. Sevmiyorum. Keşke makine veya elektronik mühendisi olsaydım diyorum hep.

3. Hayalimdeki iş bilgisayar bileşenleri özellikle su soğutma sistemleri üretip satmak. Bu alanda kendi şirketimi kurmak.

4. Hayalimdeki meslek de bu işte. Arge yapabileceğim, test yapabileceğim daha deneysel takılabileceğim bir alan olmasını dilerdim.

Ben koşturmayı seviyorum ama çalıştığım yerde yüksek tempo olduğu halde hep aynı yerdeyim. Hep aynı işi yapıyorum. Preparat hazırla, test yap, raporu gönder, yenisine başla. Kendi alanımda olmayan işlerde çok çalıştım, zaten bu zamana kadar kendi alanımda çalışmama sebebim mesleğimi sevmiyor oluşumdu ama aile kur, kariyer yap, geleceğe yatırım yap ayağına katlanıyorum. Yoksa şirket kurup risk almak, iş kovalamak istiyorum, kolay sıkılan biriyim.
  • bana kedicik derdi  (05.09.21 12:18:46) 
1- Fena değil. Başkası olsa bu kadar kaosun içinde belki kafayı yer ama hem kaos seviyorum hem de alıştım artık. Sıkılıyorum düzen olunca. Ama kaos da az biraz yoruyor, yapacak bir şey yok.

2- Evet.

3- Side project'lerimden birisinin bana yetecek kadar gelir getirecek hale gelmesi. Kendi projem üzerinde istediğim zaman istediğim şekilde çalışabilecek olmak. Pinboard'u yapan elemanın yerinde olmak isterdim mesela.

4- Hayalimdeki mesleği yapıyorum zaten.
  • plutongezegendegilmi  (05.09.21 12:32:33) 
1 hayir
2 hayir
3 ogretmenlik
4 meslek lisesi ogretmenligi

Su an isim yazilimcilik.
  • divit  (05.09.21 12:48:46) 
1- hayır, asla bana göre değilmiş.
2- hayır, memurum.
3- rahat olan ve amire hesap vermediğim freelance bir iş
4- yazlık yerde mekan açmak, istediğim kıyafetleri dikebileceğim yapabileceğim bir tasarım evi veya gazetecilik. Yurt dışında garson olmayı bile yeğliyorum şimdik mesleğim yerine.
  • Hallegadola  (05.09.21 12:53:26) 
1- meh, orta karar. makale okuyup makale yazmak, bilimsel araştırma yapmak falan; başım götürmüyor artık.

2- cevap 1.

3- kendi başıma çalışıp farklı kollardaki insanlardan oluşan geniş bir ağım olmasını isterdim.

4- araba tamiri, marangozluk gibi mühendislik, malzeme bilimi ve üretimi bir arada barındıran bir alan. ingilizce "handyman" gibi. jimmy diresta, matthias wandel, stuff made here gibi insanlara özeniyorum kısaca.
  • chezidek  (05.09.21 13:54:34) 
Evet.

Evet.

Minimum çalışma.

Bir spor veya sanat dalıyla ilgili mesleğim olsun isterdim.
  • ruhen hastayim ben  (05.09.21 13:59:25) 
1. hayır. vaktimi satıp para alıyorum tüm özeti bu. bir sürü ekibin işini tek başıma hallettim, sırf 3000tl prim vermemek için düşük performans puanı vermişler. 3000tl'nin lafını yapmıyorum zaten vermeseler de olurdu ama düşük puan incitti. o günden beri telefonumda mail uygulaması yok, uzaktan çalışma bittiği gün bilgisayarımdan vpn'i sildim.

2. hobi olarak yapsam evet. akademik çalışmalar yaparken kendi işimi kendim seçtiğim için sabahlara kadar mutlu bir şekilde çalışıyordum. hobi projelerim de var ama 8 saat pc başında çalıştıktan sonra bilgisayar açasım pek gelmiyor.

3. şu anki mesleğimi kastediyorsak, yurtdışına kaçmayı çok düşündüm ama remote opportunityler açılınca bir iki aydır onları hedefliyorum. hayalimdeki iş remote + haftada maksimum 32 saat + net €8000 veriyor olmalı. ulaşılamaz değil bunu öğrendim bir iki arkadaşım benzer işler bulunca. hedefim o. Ama tabii saçma derecede yüksek bir maaş, özellikle tr için. Arada bir iki iş değiştiririm sanırım o miktarlara yaklaşana dek.

4. küçüklükten beri astronomi okumak istemiştim, ama afl'de okurken okul gezisinde rasathaneye gitmiştik, hemen hocaları yakalamıştım. "sakın öyle bir aptallık etme, hele ki bu liseyi kazanmışsın istediğin işi yapabilirsin kesinlikle böyle bir şey yapma." demişlerdi. o yüzden astronomluk yapmak isterdim. arkeoloji de bir alternatif olabilir. keşfedilecek bir evren var ve ben amaçsız bir şekilde mühendislik yapıyorum.
  • aguen  (05.09.21 18:42:00 ~ 21:42:10) 
1-hayır
2-eh
3-Huzur dolu ve yoğun olmayan bir iş.
4-El emeği.
  • Tersidüzükilec  (05.09.21 21:34:01) 
1 - Evet
2 - Evet
3 - Şu anki ile aynı, pc başı, yazılım.
4 - Şu anki ile aynı
  • ananiyimioguz  (05.09.21 21:46:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.