[]

marka tescil sorusu

Başvuru Tarihi 22.02.2011
Tescil Tarihi 01.06.2012
Marka İlan Bülten Tarihi 15.09.2011
Tescil Yay. Bülten Tarihi 30.07.2012
Koruma Tarihi 23.02.2011

domain bende, sosyal medya hesapları bende. sadece marka yok.

markayı ne zaman alabilirim? inaktif marka.

 
23-02-2021 tarihinde koruma süresi bitmiş demek ki, hemen başkasının tescil edebileceği bir pozisyon doğmuyor bu durumda.

Bir süre daha eski sahibinin tescil edebileceği zaman aralığı vardı, yanlış hatırlamıyorsam bir yıl olmalı.

Sanki bu soruyu daha önce de sormuştun, beraber TPE sitesine girip güncel bilgilerden cevabı bulmuştuk. Başkası mıydı yoksa?

Tekrar bakalım!

Edit:

Baktım tekrar, 10 yıllık koruma süresinden sonra 6 ay daha marka sahibine tescili yenileme hakkı veriyor TPE.

Ama bu 6 ay sonra tamamen boşa mı düşüyor, yoksa bir süre daha 3. kişilerin alımına kapalı mı bulamadım onu.

Fakat şöyle bir yargıtay kararı var, süresi biten markayı aynı hizmetleri vermek için iki yıl içinde başkası tescil ederse, ve buna itiraz edilirse tescili iptal ediyormuş mahkeme.

Siz farklı bir sektörde bu markayı kullanacaksanız sorun yok bundan anladığımız, ama aynı sektörde iş yapacaksanız ve önceki sahip itiraz ederse iptal oluyor tescil.

23-08-2021 tarihi itibari ile 6 aylık süre de geçmiş, siz beklemeden başvurunuzu yapın. Kabul edilirse zaten sorun yok, kabul edilmezse yapacak bir şey yok ya bekleyecek ya vazgeçeceksiniz.
  • John Bloor  (06.09.21 11:20:09 ~ 11:30:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.