[]

kırmızı sarabı evde açıp şişeye boşaltıp pikniğe götürmek?

şarap sevdiğim için pikniklere şarapla gidiyorum orda açıyorum ve şarap ikram edilmeli algısı olduğundan herkes geliyor içiyor :D
o yüzden artık evde açıp götüreyim diyorum.

bozulmaması için napabilirim ve plastik pet şişeler mi cam şişe mi daha iyi olur ve açıp şişeye koyduktan sonra dolaba mı koymalıyım mesela 2 gün sonra içeceksem?

aldığım şaraplar ucuz şarap mesela dlc melen buzbağı gibi kırmızı

 
Evdeki şişeye götürüp koyunca şarap olduğunu anlamayıp istemeyecekler mi? Bana sağlam bi plan gibi gelmedi :D

Gideceğin gün aç, dolaba koy, giderken yanına alırsın sonra.

"Şarap 1-2 günde bozulmaz" gibi bir algı var, belki çürümüyordur da tadı değişiyor sonuçta.

Kısa süre kalacağı için pet ya da cam olması farketmez. Hangisi daha rahatsa.
  • plutongezegendegilmi  (05.09.21 12:29:40) 
şarap hava almadığı sürece sorun olmaz. hava alsa da sorun olmaz. uzun süre güneşe maruz kalırsa sirkeleşir.


  • phonex  (05.09.21 12:58:50) 
İçeceğin kadarını termos şişeye koyup ağzını dayayıp içsen istemezler gibi geliyor.


  • curukturpkokusu  (05.09.21 13:15:34) 
aynen, termos kesin çözüm. hem sağlıklı olarak saklanması hem de kimsenin anlamaması açısından :D


  • passion rules the game  (05.09.21 13:50:38) 
termos + bir adet decoy vişne suyu diyorum ben. test edildi, çalışıyor :)


  • aguen  (05.09.21 18:43:12) 
Yeterince zengin olsaydınız zaten pikniğe gitmeseniz de içecekleriniz için aynı şeyi yapacaktınız :D piyasa şişesinden çıkarıp daha güzel bir şişeye koymak yani. Dolayısıyla uygulama konusunda sorun yok, yapılabilir bir şey.

Ama haklı derdiniz şarabın ilgi çekmemesini sağlamak olduğu için tabi ki janjanlı bir şişedense en iyisi bence de termos. Termos korunaklı, hava almıyor ve ısı muhafaza etmek gibi güzel bir özelliği var. Bundan daha iyi bir çözüm olacağını sanmam.
  • akhenaten  (05.09.21 18:52:26 ~ 18:53:08) 
sarap birlikte icince guzel zaten?

sarabi plastige sokmayin. cam cok daha ideal. tasirken cok sallamayin, sarabin tadi kotu tasindiginda degisiyor gercekten. gitmeden evden cikmadan once aktarin diger siseye.

Ucuz saraplar fazla havalandirmaya gelmezler! Bir siseden digerine aktarirken zaten havalandirma ve karafe etme yapilmis oluyor. Ikinci bir oneri, kotu sarabi oldugunca soguk icin.
  • buf-e kür  (05.09.21 19:06:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.