[]

İngilizce Problemi

Pek sevgili dostlar,
Şimdi ben anadolu lisesi mezunuyum, lisans eğitimimi de odtü'de tamamladım. şimdi yüksek lisans yapmaktayım. okulda ingilizce ile ilgili bir sıkıntım olmadı çok fazla çünkü derslerde belli kalıplar vardı hep ve bi şekilde anlaştık biz bu ingilizce ile.

ama olmuyor, toefla girdim yapamadım ki bence oldukça belirleyici bi sınav, kpds desen o da yok. hadi mastera kabul edilmeden önce proficiency'den fena bi puan yapmadım ama arkadaş ben bu toeflı bi türlü anlayamadım.

sizce ne yapmak lazım, şu anda ingilizceden tiksinmiş birisi olsaydınız benim gibi ne yapardınız. kendimi resmen ingilizce bilmiyor gibi hissediyorum yıllarca görmeme rağmen.

-bol bol ingilizce film izle, kitap oku, şeklindeki tavsiyelerden haberdarım fakat, bunları yaparken neye dikket etmeli şeklinde açıklama gelirse sevinirim.
-tüm materyal kurs önerilerine açığım.

 
toefl da hangi bolumlerde aksadiniz? yuksek lisans seviyesine ciktiysaniz reading ve writing den sorununuz yoktur heralde? listining ve speaking icin de 2 aylik bir amerika gezisi oneririm. orda s.ke s.ke konusup anliyorsunuz ve inanilmaz katkisi oluyor.


  • crucio  (03.06.10 00:59:29) 
amerika işi zor şu an sanırım. çalışıyorum ve mümkünatı yok. toeflda hepsinden aksadım diyebilirim. puanlar birbirine yakın. fakat reading 19 gibi bişeydi sanırım. speaking 14 ya da 15ti sanırım.
iki kez aldım. ikincisinde writingden kalıp ezberleyip girdim ancak öyle 20 alabildim. ama 70'i göremedim ikisinde de.

  • yoa  (03.06.10 01:03:43) 
ezberden vazgeç, anlamaya çalış. latince kökenleri araştır, gramer kurallarının mantığını çöz.
toefldan iyi not alman demek bu işi çözdün demektir. örnek soruları incele. çok aşırı beyin jimnastiği soruları var bu adilerin. ezberle asla ve kat'a başarılı olamazsın. english grammer in use al ve hatmet.
film, tv, kitap vs olayını sen de biliyosun. dinlediğini, okuduğunu anlaman yeterlidir bu konuda zaten. ama anladım sanma :) anladığını bil. yani çok yanlış anlıyor olabilirsin, iyi incele. bi de sevdiğin şarkıları, şiirleri filan (ingilizce olanları) türkçeye çevirmeye çalış. tersini de yap. türkçe şarkıları filan her ne ise ingilizce söylemeye çalış. o zaman anlamadığın, kıt kaldığın noktaları göreceksin.
okulda aldığın teknik ingilizce tabi ki yeterli olmayacak ama üzülme :) kısacık zamanda çok ilerleyebilirsin.
amerikancaya da kasarsanız ingilizceden kalırsınız. :) bu da bir durumdur.

bir de çok acele etme. bazı şeyler ancak kullanımla yerleşir. kulak dolgunluğu olması gerek. kursa da gideceksen arayacağın en önemli kriter yabancı öğretmen olsun.
  • kediebesi  (03.06.10 01:06:19 ~ 01:15:34) 
abi cok zor bi soru bu be!

"ingilizceden tiksinmis" lafina taktim ben.

TOEFL hayvani vocabulary ister abi. Oturacan calisacan.

Ayrica ak got kara got ABD'ye gidince ortaya cikiyo. Sen yillarca Ingilizce ogrendigini saniyosun ama seni nasil kandirmis olduklarini ABD'de anliyorsun.

Ben su tiksinme konusuna geri donmek istiyorum. Bunu ortadan kaldirmamiz lazim. Yoksa olmaz bu is.

Hustler, Penthouse filan okusan da Ingilizce'den tiksiniyo musun mesela?

Yani oyle bi okuyacak materyal bulmalisin ki, o konuyu cok sevmelisin. Gitarsa gitar, karateyse karate, kamyonsa kamyon gibi.

Hani kitap okumak SIKICI geliyosa, dergi ve ozellikle reklam okumani tavsiye ederim.

Haa tabii bi de gazete. Ama hangi konulari seviyosan o konulari daha cok okuman lazim ki bu bi gorev olmasin, zevk olsun.

global.nytimes.com

www.nypost.com

www.people.com

www.okmagazine.com

film izlerken, kitap veya dergi okurken, kafana kelimeleri degil, cumleleri kazimani oneririm. diyelim en sevdigin filmi 20. defa izliyosun. artik cumle cumle ezberlemen lazim oradaki konusmalari.

ayrica dost aci soyler abi, kusura bakma:

sende TOEFL ve KPDS yoksa, sen ingilizce bilmiyosun.

Ama hic kimse anasinin karninda ogrenmedi, daha korpesin, kafaya tak ve bitir bu isi.

Bugunden yarina olmaz ama seneler icerisinde olur. Sadece kararli ol, azmet, emek ve zaman harca ve en onemlisi, bu ogrenme surecini kendine sevdirebilecek, seni eglendirebilecek bi yontem bul.

Bi de ne derler?

Dil dile degmeyince dil ogrenilmezmis...
  • compadrito  (03.06.10 01:16:14) 
@kedibebesi

yani evet, bazı adamlar misal temeli öyle bi atmış ki adam bi girio toefla 100 alıyor. hiç de beklemezsin.
heralde birazcık bu temelle ve zamanla da ilgili.

@compadrito
ingilizce bilmiyorum doğrudur :)
zaten bunu %100ingilizce eğitim yapan bi kurumdan mezun olmama tüm projelerde ingilizce sunum yapmama rağmen söylüyorum. dil yeteneği diye bişey var mı acaba bilemiyorum.
  • yoa  (03.06.10 01:20:53) 
internette gazetelerin haberleri altinda okuyucu yorumlari oluyo ya, onlara takil.

Niye?

Cunku kisa kisa, atistirmalik cerez gibi.

Cok cesitli, atistirmalik cerez gibi.

Iyisi var, kotusu var, atistirmalik cerez gibi.

Bi de gel sen beni dinle de bi gavur sevgili yap. Kediebesi'nden firca yemeyi goze aldirip, "Dil dile degmeyince dil ogrenilmezmis" bile dedirttin bana lan artik! Biraz da sen gayret goster de, kap su GACIYI!
  • compadrito  (03.06.10 01:32:10 ~ 01:32:53) 
odtude bir suru exchange var, yerinde olsam biraz onlarla takilir hic yoktan konusmami gelistirirdim. exchangein konustugu ingilizceden ne olacak diye dusunebilirsin ama soyle bir sey var ki pratik yapmadigin muddetce kelime bilgin olsa bile cumle kurarken aklina gelmeyecek, kendini ifade etmekte gucluk cekeceksin.


  • kayranin kedisi  (03.06.10 03:16:13) 
hiç canını sıkma. ben ne kolej mezunları gördüm üniv de paşa paşa girip okudular en baştan hazırlığı :) önemli olan ilgi, şevk, azim filan. gerisi teknik. matematik gibi düşün :)


  • kediebesi  (03.06.10 03:35:29) 
reading: 1) kesinlikle ny times science. normal ny times gazetesi degil, science kismi. özellikle doga ile ilgili kisimlari oku. bilmedigin kaliplari ve kelimeleri not et calis. 2) bir de wikipedia'da tarih ve sosyal bilgiler konulari. her gun bir makale oku mesela.

listening: national geographics'in uzay, insanlik tarihi ve dünya üzerine 1-2 saatlik belgeselleri var, faydali olur.
2) www.npr.org'da science ile ilgili belgeseller

speaking: firsatin varsa arkadaslarinla yoksa tek basina konusmayi dene. hergün 10 dakika konus mesela. üzerindeki pasi atarsin, eksik yönlerini görürsün. daha sonra toefl'da cikan konular üzerine -süre tutarak- konusmayi dene.

writing: toefl'da writing iki kisimdan olustugu için, integrated part kismi listening ile iliskili. yine anlama ve hizli not alabilme yetenegine bakiyor. sanirim en az skntili oldugu yer burasi.
  • doktor civan bey  (03.06.10 09:43:19) 
Bunları indir oku, toeflda puanın en az %20 artacak

* Ultimate Fantastic Four #1–60, 2004–2009
* Ultimate Spider-Man #1–133, 2000–2009
* Ultimate X-Men #1–100, 2001–2009
Çizgi romandan daha iyi bir ingilizce geliştirme yöntemi var mıdır şu dünyada:)
  • duk leto  (03.06.10 09:53:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.