[]

Bu kazada neden %100 kusurlu bulunduk?-sigorta-

Merhaba,

İki şeritli bi yoldan giderken önümüzdeki araç yolun sağ tarafında bulunan manava girmek için sinyal vermeden aniden dönüş yaptı, biz de arkasındaydık ve biz de ona çarpmamak için aniden yavaşladık ve sola doğru kaçmaya çalıştık. Bu sırada arkamızda seyreden araba gelip sağ tarafımızdan bize çarptı ve aracımızda kusur oldu, bize çarpan araçta da kusur oldu. Tutanakta da hem bize vuran kişi hem biz hem de bir görgü tanığı olmak üzere durumu anlattık.

Bugün sigorta şirketinin bizi %100 kusurlu bulduğunu öğrendik. Neden biz %100 kusurlu olduk? Eğer aniden yavaşlama sebebiyle biz aniden yavaşlamasak öndeki araca çarpıyor olacaktık. Oradaki herkes de -manav sahipleri de gördü adamın aniden sinyal vermeden sağa girişini-

İtiraz etsek sonuç değişir mi sizce? Ve burda biz nerde suçluyuz acaba?

 
önünüzdeki araçla takip mesafesini ayarlayamadığınızı düşünmüş olabilirler gibi geldi. fakat bu durumda arkadaki aracın da suçlu bulunması gerekir gibi de geldi.


  • infernal majesty  (04.09.21 22:49:27 ~ 22:50:02) 
arkadan vuranın suçlu olması lazım garip. takip mesafesini koruması lazımdı. belki aniden sola kırdınız diye olabilir mi bilemedim.


  • jelly bear  (04.09.21 22:49:44) 
@infernal gibi düşünüyorum. Siz takip mesafesinden suçlusunuz tamam da aynı şekilde arkadaki araç da kusurlu olmalı.


  • jamiro  (05.09.21 00:47:59) 
öncekinin aniden sinyal vermesi vs tamamen sizin sorununuz. takip mesafesini koruyup durmanız lazım bir kere o kesin.

arkadaki size tam olarak arkadan çarptıysa o zaman yine kusurun arkadan çarpana verilmesi lazımdı. ama siz aniden sola kırınca, diğer arkadaş da sizin aracın sol ya da sağ arkasından çaprazdan ya da yanından çarptıysa, o zaman hatalı şerit değiştirdi aniden girdi şeklinde bir kanaat getirmiş olabilirler. ama dediğim gibi arkadaki arkadaş tam olarak arkadan çarptıysa o zaman itiraz edin derim.
  • roket adam  (05.09.21 00:54:05) 
siz önünüzdeki araçla takip mesafesini koruyamadığınız için suçlu çıktınız.
Öndeki araba aniden tüm gücüyle frene bassa bile ona çarpmayacak şekilde takip etmemiz gerekiyor aslında.

Ona çarpmamak için siz diğer şeride geçince arkadaki, size çarpan arabanın hiç suçu yok ki. O yolunda normal şekilde giderken bir anda önüne kırıyorsunuz. Sizin arabanın da arkasından değil yanından çarptığı için olayın nasıl gerçekleştiğine dair şüphe kalmıyor.

Ben bunları söylüyorum da ne benim ne kimsenin bu şekilde kullandığı yok arabayı, kaza işte.
Geçmiş olsun,
  • michael_knight  (05.09.21 09:02:14) 
Öncelikle geçmiş olsun. Muhtemelen siz önünüzdeki araçla takip mesafesini korumadığınız ve diğer şerite kontrolsüz geçtiğiniz için kusur sizde çıktı.

Ehliyet kursunda hoca, bi araba önüne fırlarsa ve duramayacaksan şeritini değiştirme, vurursan o suçlu olur ama şerit değiştirirsen ve değiştirdiğin şeritteki araç sana çarparsa kontrolsüz çıktığın için sen kusurlu olursun demişti.
  • housedaki topal doktor  (05.09.21 09:35:53) 
@micheal @housedaki hocam bi yanlış anlaşılma oldu sanırım, biz şeridi önümüzdeki araca vurmamak için değiştirmeye çalıştık ama karşıdan gelen arabaya çarpmadık, arkamızdaki araba bize gelip çarptı. Arkamızda araba olmasa bu kaza hiç yaşanmayacaktı yani. Eğer biz önümüzdeki arabaya çarpmamaktan sorumluysak, arkamızdaki araba da bize çarpmamaktan sorumlu olması gerekmez miydi? Arkadaki araba da mesafesini korusaydı ve durabilseydi o zaman bizim ani bi hareketimiz için. Ki bizim aniden durmaya başlamamızın sebebi önümüzdeki arabanın ani hareketiydi.


  • kırmızıayakkabılıgargamel  (05.09.21 12:13:41) 
Siz sola kirdiginizda arkanizdaki araba nasil saginizdan carpabiliyor?


  • Kirmizibavul  (05.09.21 12:25:27) 
Ama siz aniden şerit değiştirmişsiniz. Size çarpan araç normal seyir halinde ilerliyordu, siz bir anda önüne kırınca kusur maalesef sizde oldu. Belki önünüzdeki araca vursaydınız %100 kusur sizde olmazdı, o araç uygun şerit değiştirmediği için.

Bir de şimdi aklıma geldi, mobeseden falan size çarpan aracın hız sınırını aştığını kanıtlarsanız kusur bölüşülebilir.
  • housedaki topal doktor  (05.09.21 12:31:48) 
ilginç bir durum olmuş, öncelikle geçmiş olsun. takip mesafesinden kusurlu bulunmanız için sizin de öndeki araca çarpmış olmanız gerekirdi diye düşünüyorum ama okuduğum kadarıyla önünüzde olan ve aniden sağa dönüş yapan araç ile bir temasınız olmamış. yani önünüzde hiç bir araç vs olmasaydı ve aniden önünüze bir çocuk atlasaydı da muhtelemen aynı kaza gerçekleşecekti.
bu durumda hatalı şerit değiştirme ve/veya trafik güvenliğini tehlikeye düşürme kusuru bulmuş olabilirler gibi geldi. o bile içime sinmedi gerçi :) arkanızdaki araç sol şeritte gidiyor olsa ve çarpsa kesin bu derdim ama siz sağ şeritteyken yine sağ şeritte ve arkanızdaki aracın size çarpması yüzünden %100 kusurlu bulunmanız aklıma yatmadı (herkesin sağ şeritte gittiğini varsaydım).

  • semyasa  (05.09.21 15:52:13) 
@semyasa evet tüm olay sağ şeritte oldu, bu şekilde doğru anlamışsınız teşekkür ederim. Geçmiş olsun dilekleriniz için de teşekkür ederim.

@kırmızıbavul hocam biz sola kaçmaya çalışırken, arabanın sağ arka tarafı tam arkada kaldığı için bize vurmuş oldu. Tüm araçlar aynı şeritteydi, yol iki şeritli, ters yönlere giden şeritler

@housedaki hocam biz aniden karşısına çıkmadık arabanın, araba zaten arkamızdaydı, arkamızdan çarptı bize bir önüne kırmadık yani. Bizim sola kırarken karşımızda araba yoktu zaten, arkamızda bizi takip eden araba bize gelip çarptı, duramadı çünkü.
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (05.09.21 16:41:23) 
Anlattığınız gibiyse sizde kusur yok gibi geldi bana. Arkadaki takip mesafesini ayarlasa size çarpmazdı. Kusur raporunda hangi kanun maddesine göre karar verildiği yazıyor mu acaba? Bence kesinlikle itiraz edin.


  • bhhs  (05.09.21 19:49:14) 
_1_|_2_
boş1| M
boş2| S
boş3| A

M: Manava giden
S: Siz
A: Arkanızdaki

İki şeritli yolda yukarıdaki gibi seyir halindeydiniz. Manava giren, manava gitti zaten. Bu senaryoda siz öndeki aniden şerit değiştiren arabaya çarpmış olsaydınız siz suçluydunuz. Arkanızdaki araç yazdığım yerde değil de "boş3" kodlu yerde seyir halinde olsaydı, siz M'ye çarpmamak için sola kırmış olsaydınız yine siz suçlu olacaktınız.

Buradaysa M'nin sağa dönüşü sırasında takip mesafesini korumadığınız için ani fren yaptığınızda arkadaki de takip mesafesini korumadığı için çarptığından dolayı sizin tek suçlu olmanız mantıksız geldi bana. Siz sadece takip mesafesini korumayarak ani fren ile akan trafiği tehlikeye soktuğunuz için o kısımla kusurlu olmanız gerekirdi sanki.

Tabii doğru anladıysam :)
  • nawar  (05.09.21 20:05:36 ~ 20:07:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.