[]

sineklik ama nasıl?

cam balkona, manzarayı minimum kapatacak bi sineklik çözümü arıyorum. pileli olur, ama çerçevesi sağda solda olunca önde çirkin duracak. fotodaki delikten de boru geçeceğinden zaten biri açılıp kapanamayacak pencerelerin.

üstten yapalım aşağı çekelim dedim "Betona montaj yapamayız sinekliği, hem yanlar boşta kalır" dediler.

sinek böcek değil de tamamen kuş kaçmasın diye yaptırıyorum, 1-2 cm boşluk kalması çok önemli değil o yüzden. ne dersiniz dahiane çözümü olan var mı? en mantıklısı üstten gibi ama nasıl oldururuz

 
bu cama sineklik nasıl olur ben de bilemedim.
rossman'da vardı, kenarları yapışkanlı ve ölçüye göre kesilebilen sineklikler.
belki öyle bir şeyi dışarıdan yapıştırabilirsiniz ama bence saçma durabilir.

akıl vermek gibi olmasın ama eğer derdiniz kuşsa, 1-2 yere rüzgar gülü tuttursanız sorun çözülmez mi?
  • blatta hiberna  (04.09.21 20:01:44) 
Aynı sorun vardı. Çözüm şu oldu, bu camın hemen üstüne bir korniş takıyorsunuz, altına da yatay şekilde duvara korniş takıyorsunuz. Balıkçı ağları oluyor, dayanıklı, ince, görüntüyü çok engellemiyor. Ona böyle altlı üstlü perde halkaları takıyorsunuz. Tavandan ve camın altından yatay geçirdiğiniz kornişe takıyorsunuz bu ağı. camın sağ ve solundaki duvara 2-3 tane kanca yapıyorsunuz. Bu kancalara ağı takıyorsunuz, bu sayede kenarlardan girme ihtimali olmuyor kuşların. Alttan üstten zaten korniş tutuyor. İstediğiniz zaman perde açar gibi ağı kancalardan kurtarıyorsunuz. Geri yine perde kapar gibi açıyorsunuz, kancalara tuturuyorsunuz. Aşırı kuş sorunu olan bir yerde bu şekilde çözdük biz sorunu.


  • ManikD  (04.09.21 21:00:13 ~ 21:01:04) 
Uygun ölçülerde ve modelde sineklik/ağ aldıktan sonra 3 tarafını tahtaya sabitlerdim.Pencerenin üstüne, tabanına ve yan duvara tahtaları tutturabilecegim kanca monte ederdim.Açilmayak pencere tarafına çözümüm de sinekliğin boyutunu biraz uzun tutmak olurdu.


  • Sonnöbettutucu  (05.09.21 00:15:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.