[]

Uykuda Kullanmak Üzere Gürültü Engelleyici Kulaklık

Selamlar.

Zaman zaman komşuların gürültüsü nedeniyle uykum bölünüyor veya uykuya hiç dalamıyorum. Kafa üstü ANC'li kulaklığım var ve çok memnunum. Gürültüyü yeterli ölçüde kesiyor ama uykuda kullanamıyorum (yana dönemediğim için uyku çok kalitesiz oluyor).

Bu yüzden gürültüyü aynı ölçüde kesecek kulak içi kulaklık arıyorum. Birkaç model buldum ama ya ANC'siz (pasif gürültü önleme özellikli) veya uyumaya uygun olmayan biçimdeler (aşağıya doğru uzanan sapları var).

Anker SoundCore Life Dot 2
www.amazon.com.tr

Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2
www.amazon.com.tr

Huawei Freebuds 4i
www.amazon.com.tr

Önereceğiniz bir model olur mu?

Sünger, silikon ve lastik tıkaçlar işe yaramıyor. Sesi çok az kesiyor ve kulaktan düşüyorlar. (Ses önleme becerisi markaya göre değişiyor mu? 3M diğerlerinden farklı mı?)

Teşekkürler.

Yorum olarak yazınca moderatörler faydasız bulup siliyor. Buraya yazayım:
Nasıl bir toplumda, kültürde yaşıyoruz ki bu kadar insan komşu gürültüsünden şikayetçi. (Alışveriş sitelerindeki kulak tıkacı ürünlerine ait yorumlara da göz attım.) Ne kadar çok görgüsüz insanımız var. Ama onlardan daha çok sayıda "sesini çıkarmayan" insanımız var. 9 yıldır yaşadığım evde yaşadığım rahatsızlıkların açık ara en büyük nedeni gürültü: sabaha kadar bıdır bıdır muhabbet edenler, ahşap zeminde topuklu ayakkabıyla gezenler, mutfak tezgahında çekiçle ceviz kıranlar, çarpa çarpa kapı kapayanlar, gece yarısı parti verip avaz avaz şarkı söyleyenler, sokakta odun kesenler, "trafik düzenleyen" değnekçiler, okul kapısını açtırmak için korna çalanlar, sokağı baştan sona korna çalarak geçen motokuryeler, müşteriye kornayla mesaj veren taksiciler, yol kavgasına tutuşan sürücüler, son seviye açık müzik sistemiyle gezen arabalı ama görgüsüzler, son ses çalan ve bitmek bilmeyen okul zili, sokaktan bağıra bağıra konuşarak geçenler, gece/hafta sonu/tatil demeden inşaat/tadilat yapanlar, gece-gündüz hoparlörle ezan... Şu 9 yılda neler gördüm neler (lokasyon Cihangir-Fındıklı). Hepsinin çözümü var ama aklı olana. Olmayana ise varlık içinde yokluk yaşamak var.

 
3m tıkaç? Biz kullanıyoruz, memnunuz.


  • elorelia  (04.09.21 13:07:01) 
@elorella
Merhaba. Ses önleme becerisi markaya göre değişiyor mu? 3M diğerlerinden farklı mı?

  • pantepember  (04.09.21 13:11:02) 
www.otifleks.com.tr

Yıllardır bundan kullanıyorum. Her gün kullanmıyorum ama dönem dönem kullandığım oldu. 5-6 saat sonra kulağımdan çıkıyor ve her gün temizlemen gerekiyor. Bunlar seni etkilemezse şimdiye kadar kullandığım en iyi tıkaç bu.
Yapısı silikon. Diğer tıkaçlar ya sünger ya da çam tipli olanlar gibi plastik oluyor. Bu baya yumuşak.
  • sevilen progressive türkücü  (04.09.21 13:22:23 ~ 14:24:48) 
Markaya göre değişir tabi ama ben hep 3m kullandım. Bir de tip olarak otiflexse benzer olanlar benim kulağımı acıtıyordu, sünger olanları tercih ediyorum o yüzden ama onlar da gece çıkabiliyor, diğerleri daha sabit gibi. İkisinden de deneyip rahat ettiğini seçebilirsin.


  • elorelia  (04.09.21 13:32:41) 
sünger işe yaramıyor demişsin. bende de işe yaramıyor, hemen düşüyordu. o yüzden senelerdir kullandığım ve baya işe yarayan ürünü önereyim.

moos silikon kulak tıkacı. komple kapatıyor, büyüklüğünü kendin ayarlayabiliyorsun.

şu model:

www.dermoeczanem.com
  • del piero10  (04.09.21 14:47:33 ~ 14:47:45) 
Çok zor durumda kaldığımda ben de 3m'in silikon tıkaçlarından kullanıyorum ama vantilatör açıp kendine üfletmemek veya telefondan white noise (veya brown falan neyse beğendiğiniz) açmak da iş görüyor. Özellikle vacuum cleaner veya fan sesleri iyi oluyor insan gürültüsünü kesmek için. Kulaklık için demiyorum ben hoparlörden açık bırakıyorum


  • eatpraylaw  (04.09.21 16:33:54) 
kulak tıkacının zararlı olduğuna dair bilimsel bir veri var mı? doktorlar kullanabilirsiniz diyor çünkü.

soru.doktorsitesi.com
  • del piero10  (04.09.21 17:53:48) 
@alperz
Flare Audio güzel görünüyor ama sanırım TR'de yok.

  • pantepember  (04.09.21 18:03:11) 
Bende komsu ve yol gurultusunden muzdaribim. Yukarida bahsedildigi gibi fan sesi her turlu sesi kesiyor. Misil misil uyursun. Tikacllar sikintili biraz.


  • dinsizin hakkindan gelen imansiz  (04.09.21 20:54:46) 
Değil gürültü, nefes sesine bile duyarli biri olarak çok şeyler denedim. 3m tıkaç diğerlerine göre daha kaliteli fakat tıkaçlar sesi tam kesmiyor. Ayrıca uzun süreli kullanımda kulaklara zararlı olduğu bence de doğru. Anc kulaklıklar maliyet sorun değilse işe yarayabilir. Ben kulaklıkla su sesi ile uyuyorum sabaha kadar yıllardır. White noise veya fan sesi de iş görür bence de.


  • ozgurluk savascisi  (05.09.21 00:31:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.