[]

Nasıl iş değiştirilir

Başvuru yapsam görüşme için çağıracaklar. Çalışıyorken görüşmeye gidemem. Bazen 2 3 görüşme oluyor bir şirket için. Sürekli izin de alamam. Tek yol istifa etmek mi? Siz nasıl iş değiştirmiştiniz? Bir de izin isterken neler diyorsunuz gerekçe olarak? Son olarak diyelim görüştüğünüz yer ile anlaştınız. Oraya nasıl güvenip istifa ediyorsunuz? Teşekkür ederim.




 
Yani sektörden sektöre değişiyordur ama ben geçen ay iş görüşmeleri yaparken bayağı zorlandım bu konuda. Online görüşmeyi ilk etap için kabul ediyorlar ama ikincide mutlaka yüzyüze görüşmek istiyorlar. Mesai çıkışını kabul etmiyorlar. İki kere bir güne toplayip izin isteyip öyle gittim görüşmelere ama son bir görüşmeye tekrar izin alamadigim için gidemedim mesela. Bir kurumla da cuma görüşme gerçekleştirdik, pazartesi başlaman lazım mutlaka dediler. E diğer tarafta ihbar sürem vardı, baslayamadim. Tabi bunlar şirketten şirkete; sektörden sektöre değişen şeyler. Benim deneyimim bu şekilde oldu.

Sonuç itibariyle mevcut isimden memnun olmadığım için ve kaybedecek çok bir şeyim de olmadığı için ben gecen hafta istifa ettim. Rahat rahat görüşmeler yaparım dedim. Yüksek lisans yüzünden part time çalışmak istiyordum, dün bir yerle anlaştım bile.
  • fraise  (04.09.21 11:01:00) 
İs iste bulunur. Mide rahatsizlihi veya dis tedavisi guzel bahane oluyor bu durumlarda.


  • kuzey li  (04.09.21 11:08:55) 
çalışırken ben de iş bulamıyorum. iş başvuruları yapmaya başlayınca sürekli görüşmeye çağırıyorlar. bir sürü yer arıyor ama hemen hepsi boş çıkıyor, üç kuruş maaş verme derdindeler. benimle beraber o gün 15 kişi daha çağırmaları da cabası. çalışırken gitmiyorum ben.


  • dadasalon  (04.09.21 11:49:49 ~ 11:53:24) 
ne kadarlik deneyimin var?
aksam gorusmelerini deneyimli, mutlaka istedikleri insanlar disindakilere secenek olarak sunmazlar.
ama ilk gorusme cok iyi gecerse ikinci gorusme icin aksami diretebilirsin. iki kere izin almamis olursun.
bir de nokta atisi yapman lazim. oyle her gorusmeye gidilmez hangi biri icin alacaksin izin...

sabahtan ara boyle durumlarda hastayim de. dun disim agirdi uyuyamadim bugun doktora gidip oglene gelecegim de.

guven meselesi de sozlesme imzalatanlar oluyordur belki ama ben simdiye kadar soze guvendim. sans bu kisim sanirim.

yeni mezun falansan ve surekli basvuru yapiyorsan cik isten oyle ara ama.
  • Kittie  (04.09.21 13:29:27) 
@Kittie, ilk işim. İlk ayımdayım. Şu an başvuru yapmıyorum ama işi tam benimseyemediğim için başvuru yapmak istiyorum.


  • dissendium  (04.09.21 13:39:11) 
Zamanla alışırsın çalışırken iş görüşmesine gitmeye. Hastayım de anne/babayı doktora götüreceğim de.


  • robin one persie  (05.09.21 18:57:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.