[]

Elektronik aletlerdeki bir süre algılamayıp aniden saydırmanın adı var mı?

mesela mesaj yazarken 1 cümle yazıyorum, telefonda hiç tepki yok. yazımı bitirdiğimde ekran bomboş, telefon donmuş. sonra aniden boşa alıp yazdığım her harfi makineli tüfek gibi sıralıyor.

ya da bir aletin açma kapama düğmesine basıyorum ve alet algılamıyor. 5 kere daha basıyorum algılasın diye ve tekrar aynı şey oluyor. alet hızlı hızlı açılıp kapanıyor.

bunun teknik-terimsel bir ismi var mı?

 
Lagging galiba. Cs'den aklıma geldi. Ne amaçla nerede kullanılacak bu terim gerçi buna göre değişir.


  • IncredibleMau  (03.09.21 22:19:41) 
Buna özel bir ad yok ama işletim sistemlerinde, "gerçek zamanlı" işletim sistemlerinde bu olaya sebep olan kavramın adı "task queue".

işletim sistemi görevlerin dağıtılmasından sorumludur, bazen yüksek öncelikli bir işlem kullanıcı arayüzünü etkileyecek kadar uzun süre aktif kalır, sizin yaptığınız etkileşimler de sıraya alınır. yüksek öncelikli işlem bitince de sizinkiler öncelik sırasına göre işleme alınır. haliyle bunlar da kısa sürede işlenebildiğinden sizin teriminizle makinalı tüfek gibi saydırır.
  • kimlanbu  (04.09.21 10:17:00) 
Takip yazılımı canım kardeşim. Cihazına takip yazılımı kurulmuş görünüyor. %95 gibi küçük bir ihtimalle.




Cihazını aynı dertle getirenlerin casus takipçi yazılımını sildiğimde cihaz şahlanıp ilk gün performansına çıkıyor.

Tahmin edemeyeceğin sayıda insan bu durumda. Artık dünyada hükümetler halklarını google, facebOk gibi CIA oyuncaklarına fişlattiriyorlar.

Böylece muhalefet "herkesi fişliyorlar" diye kendi yandaş gazetelerinde yazıp çizemiyor. Mevzu bu. Halkı fişleme ameliyesini ilk olarak abd özele devretmeyi (google, youtube vs) akıl etti.




Recep, bu yıl "Dijital verilerin tek merkezde toplanması dijital faşizmdir" demişti.
Dışarıda bulunan "big data"nın tamamına erişemediğine dertleniyor olabilir.

Muhalefetin farkı yok herkes her şeyin farkında merak etme. Gıkları çıkmıyor.





Benim şu an kullandığım bilgisayarda bir işletim sitemi diski bile yok! Bilgisayarda HDD yok... RAM'e yüklenmiş olan işletim sistemine de aynı rezil yazılımı bir tuşa basarak gönderebiliyorlar.

Eskiden buna izin verip neye ne tepki verdiklerini tek tek test ediyordum. Kim kimi takip ediyor belli değil. Artık internete uzak bağlantıyla ve enfekte olmamış temiz cihazlardan anonim olarak giriyorum.





Bu arada internette reklam görmeden geziyorum. (abd kontrollü sitelerden gelen reklamları kastediyorum. Google ve 40 haramiler.)

Reklamları kullanarak beni yönlendirmeye çalıştıklarını bildiğimi nihayat gösterdiğimde bana reklam izletmeyi kestiler.





Bu reklam görmeme durumu reklam karşılığı bedava film izleten puhutv'de sorun oldu. Düzeltsinler diye şu soruyu sordum: www.eksiduyuru.com

Ertesi gün yine reklam görmediğim halde site düzeldi. Google reklam göstermiyor ama siteye onay gönderiyor anlaşılan. Eh google abd istihbaratının bir numaralı aşağılık piçi.



{Soru sorarsan cevaplayamayabilirim.}
  • neotunc  (04.09.21 11:28:40 ~ 11:30:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.