[]

Araba durur vaziyette iken vites kutusu arızası verdi

Merhaba, citroen c3 2012 model yarı otomatik aracım var. bugün, yaklaşık 8 saat park halinde olan arabayı çalıştırmak istedim ama kontağı çevirdiğimde "vites kutusu arızası" uyarısı ile karşılaştım ve araba çalışmadı. yani kontağı çevirince araba hiçbir tepki vermedi. (panele elektrik geliyor ama). daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım. şu an araba çalışmıyor. servise götürmeden önce arabanın muhtemel arızasını bilebilir miyiz? ne olmuş olabilir?

edit: araba çalıştı, aynı sorunla karşılaşanlar için aşağıya özet geçiyorum.

bu sabah sanayiden elektrikçi çağırarak arabaya gittim. usta aracı cihaza bağlayıp şanzımanda hata aramaya çalıştı ama şanzıman görünmedi bile cihazda, o yüzden hata tespit edemedik. bu sefer akü takviyesi yaptı, yine çalışmadı, şanzımanda büyük sorun vardır dedi ama elektrikçi olduğu için kesin bir şey söylemedi. akü takviyesi devam ederken tam pes edecekken üst üste marşa bastı, vitesi ileri geriye attı, nihayet geri viteste iken araba çalıştı. (normalde araç boşta iken çalışabilir sadece, muhtemelen aracın beyni de karışmıştır.)

sorunun aküden olup olmadığını o da bilemedi. bir kez daha aynı arızayı verirse aküyü değiştiririz dedi.

bence akü ile ilgili bir sorun. akünün kaç yıllık olduğunu bilmiyorum çünkü son 1 yıldır araba bende, önceki sahibi değiştirmiş mi bilmiyorum.

edit2: akü takviyesinin ertesi sabahı araba yine çalışmadı. bu sefer usta yeni akü taktı. şu an 15 gün oldu herhangi bir sorun yok. demek ki sorun aküdenmiş.

 
aku bitmis olabilir. panele gelen elektrik yeterli degildir.


  • do you remember me  (03.09.21 20:36:21) 
Ecu vites kutusundan hata sinyali alıp aracı kapatmış, çalışmasına izin vermiyor.

Tahminim yanlış sinyaldir bir sorun yoktur.Bilgisayara bağlayıp bakarlar, hatayı silerler tekrar hata vermezse devam edersiniz.
  • hebanon  (03.09.21 20:58:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.