[]

Ne iş yapsak?

İşimden sıkılır gibiyim, kendi işimi yapmak istiyorum.

65m2 bir dükkan var, kirası 2000 lira. bulunduğu semtin hemen hemen en işlek caddesi.

Ne iş yapılır, siz olsanız ne yapardınız? (Mümkün olduğunca düşük sermaye ile, zira 5000 lira da depozito istiyor.) sıcak param şu için 10.000 civarı, aşağısı yukarısı olabilir.

Ne yapsak?

 
Börekçi, Poğaçacı falan olabilir mi caddede rakibin fazla yoksa güzel olabilir.

Fizibilite şart tabi, börekle çörekle kira çıkacak ve kara geçeceksin. Zor iş tabi.

Bir de tavsiyem kimsenin takamayacağı stilde, gıda türü bir işe bulaş. Al parayı ver ürünü.. Tiksinti geliyor esnafa veresiyeden biliyorsun.
  • gokriver  (02.06.10 23:56:41) 
10.000 lira paranız varsa dükkana 7000 lira vererek herhangi bir işe girmemenizi öneririm. elinizdeki paranın yarısını sermaye yapıp geri kalanı ilk 3-4 ay için saklamanız gerekir.


  • bodom  (02.06.10 23:58:52) 
tabi bu arada ruhsat, elektrik, su falan derken çok masrafınız olacak unutmuyorsunuz umarım?


  • bodom  (02.06.10 23:59:59) 
börek çörek çok karlı çünkü maliyeti az. şu örnek var bende
d&p parfüm yer güzelse gelip bakıyorlar adamlar onay verirse senin dükkanın dekorasyonunu ücretsiz yapıyorlar ( her mağazası aynı şekil dekore edilir) ve sen 10000 tl lik mal alarak satışa başlıyorsun olay bu kadar. sedece senin dükkana onay vermeleri önemli. 10000 tl ye mal alıyorsun hava parası değil sen zaten anlaştığın için adam sana hep mal satacak yani sen kazandıkça o adamlarda kazanacak. ama gıda işi de fena değil.
hayırlısı olsun.
  • seyduna6687  (03.06.10 00:03:53) 
tanıdığın bir işletmeci arkadaşın yoksa kesinlikle girme bence.
ama illa diyorsan o zaman da ben olsam basit ama güzel şeyler satan bir büfe açardım. yemek olayına girerdim. havuç suyu satardım mesela :) böyle değişik meyve suları ve ayak üstü yenecek tostlar, zümküfüller vs vs. hem bazı firmalarla anlaşınca dolabın neyin de onlardan geliyor filan. gıda işinde bi tutturursan asla sonu gelmez :) kimsenin açlığı bitmez. bu tarz hiç sonu gelmiycek, modası geçmiycek bişiler yap. mesela umumi tuvalet bile para basar yani :)
eğer biraz daha basit olsun diyosan, açık parfümcü, incik boncukçu (ama bu işe yer, depo lazım) efendim mini bakkaliye (sigara dergi gazete vs) filan böyle işlere girebilirsin.

yalnız 10.000 lira gerçekten epey az, hem sermaye hem masraflar için.
  • kediebesi  (03.06.10 00:25:21 ~ 00:26:05) 
10.000 lira elimdeki sıcak para an itibari ile. kafama yatan bir projede ben bunu 20.000 liraya kadar çıkartabilirim. depo problemim yok, 3 katlı evim var, iki katını ben kullanıyorum, oda bol.

bakmakla yükümlü olduğum kimse olmadığınan batmaktan korkmuyorum. zira benden başka kimse aç kalmayacak ben battığımda.

şimdi benim de düşüncem şunlar:

mekan cadde üzerinde, kaldırımdan başlayan üç adet basamakla içeri giriş sağlanıyor. 65m2 ama caddeye bakan kısım kısa kenar. ilk düşüncem vitamin cafe idi. sıkma portakal, ıvır zıvır ve yanında tost, hamburger, ıslak, döner vs. bi büfede olması gereken bilimum şey idi. ama hemen yanında bir börekçi var, yılların börekçisi orada ve kendisi çok yakın arkadaşım. onun da yanında zibilyon "köşem burger"den bir adet bulunuyor.

dedim ki: çorap, kadın iç giyim, atlet vs. olayına mı girsem aceba? sonuçta onlar da bitmeyen ihtiyaç... daha bu sabah üç çift(daha doğrusu tek) çorabımı attım!
  • sakingitarist  (03.06.10 00:44:39) 
kadınlar için incik boncuk emin ol erkekler için çorap-don ikilisinden daha fazla satar. eğer yemek konusunda bir farklılık yaratabilirsen (örneğin zümküfül, adı bile dikkat çekici) bebe belik herkes toplanır kapında. orgaaaanik besinlerle filan sağlık düşkünü teyzeleri de yakalarsın çim, kuşkonmaz suyu filan sıkarak. :P
yanında börekçi varsa sadece içecekle ilgilensen bile olur.
yazın bebelere dondurmalı frappeler efendim milk şeykler, meyveli buzlar da satarsın.

valla ne açarsan aç, önemli olan odaklanma, strateji, yenilik ve şans.
  • kediebesi  (03.06.10 01:50:03) 
çok işlek bir caddeyse kuruyemiş dükkanı olabilir sanki. ama hangi iş olursa olsun işi kurarken günde en az şu kadar müşteri gelse, ayda şu kadar para eder, yeter de artar gibi hesaplara güvenip girmeyin naçizane tavsiyem.


  • combofix  (03.06.10 02:03:55) 
ssg ile açık deterçan işine girin :)


  • pekala  (03.06.10 02:27:43) 
ne iş yaparsan yap ama işini severek yap

bazı kişiler amacları olan karı en ön planda tutarlar zaman içinde buda karşılarına negatif olarak döner sen yaptığın işi ön planda tutacaksın kar kendiliğinden gelecek atıyorum döner satıyorsan herkes tavuk dönere doyacak içini bol koyacaksın fiyatını da yüksek yapıcaksın ona göre falan faln


dediklerim tamamaen içsel düşüncelerimdir onu paylaştım ne kadar doğrudur bilinmeez
  • henrywigly  (03.06.10 08:57:42) 
eğer kira,depozito,resmi işlemler v.b. giderlerden sonra elinizde sizi en az 6 ay idare edecek kadar nakitiniz kalmıyorsa bir iş kurmaya kalkmamanız tavsiye edilir, özellikle küçük ölçekli bir esnaf olacaksanız. eğer yalnız başınıza idare edecekseniz, özellikle de hiç anlamadığınız bir konu ise ( misal; cafe açtınız, menü hazırlamak nasıldır, cost nasıl hazırlanır, o an aşçınız-ustanız çekip giderse ne yapabilirsiniz gibi, öye güzel yemek yapıyorum hallederim benle olmaz) işin içinde üretim aşaması olmayan bir iş seçmeniz faydanıza olur. gelirini kolay kontrol edebileceğiniz bir işte sizi rahatlatır ( gelen ürün sayısı belli, kasada ki para belli. personelin para kaçıramaması açısından ). bütün sabit giderlerinizi ( günlük kira, vergi, personel giderleri, satın alma giderleri v.b. ) günlük cironuzdan çıkardığınızda elinizde en azından kiranın yarısına yakın bir rakam geçmediği sürece ucu ucuna çalışmış olursunuz. bir de büyükler der ki ticaret için " başkasının taşı, başkasının kuşu ", yani direkt bir konuya yatırım yapmaktansa ürünle-alıcıyı buluşturmak gibi bir alan bulabilirsiniz. başarılar dilerim...


  • Phoebe  (03.06.10 09:02:06) 
kadın iç çamasırcı.


  • bryan fury  (03.06.10 09:17:22) 
Çok aceleniz yoksa Eylül'deki şu fuara bir gidin bakının derim:
www.bayimolurmusun.com

  • denizen  (03.06.10 10:21:13) 
zeytinci, peynirci, zeytinyağcı, turşucu, en sevdiğim dükkanlar, oturduğum yerde var bi tane, yanında bi çırak çalıştırıyo o kadar.


  • this is heavy  (03.06.10 11:35:24) 
o para ile en fazla içinde tek bir tavuk yetiştirebileceğin tavuk kümesi açarsın. biraz gerçekçi olalım.

börek çörek işini kolay sanıyorsunuz da, daha börek çörek çeşitlerini biliyor musunuz? sabahın körünün köründe açacaksın, mal gelir gelmez, temiz olur pis olur, lezzetsiz olur. bunları hesaba kattınız mı?

gıda işleri o kadar kolay işler değildir, eğer 50 bin tl gibi bi paran olsaydı en mantıklısı üretim safhasına senin katılmadığın birşeyler yapmak olurdu. bunun yanında iç çamaşırı gibi zibilyon tane nanesi olan bir iş değil.

o para sende kalsın kendi işine de devam et, esnaflık dünyanın en zor işidir, kendi işinde elin işinden beter perişan olursun, çünkü bütün sorumluluk sendedir. bunlara dikkat edin hem sağlığınızdan hem de elinizdekinden olursunuz.
  • selimisik  (03.06.10 12:14:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.