[]

Yazilim Muhendisligi'ni kazanan kardesim icin laptop onerisi

Ne onerirsiniz? f/p orani makul bir secenek olursa iyi olur.

bize pahaliya patlayacak gibi duruyor. onerilere acigim.


 
f/p olmaz bi macbook alın bence


  • jelly bear  (03.09.21 14:29:12) 
Başlasın bi önce, belli olsun ihtiyaçlar alırsınız, 11.11 indirimleri falan da var. Okul kazandığı anda kitap, malzeme, ekipman aşırı aşırı bir hevesle para döken arkadaşların çoğu sonradan pişman oluyor. Ha bilgisayardan pişman olunmaz belki ama neyin acelesi.


  • not dark yet  (03.09.21 14:50:21) 
ay ne bileyim ya... yazilim okuyor ya hani, iyisini arastiriyoruz ama orta halli bir sey alabiliriz gibi...


  • nefertarii  (03.09.21 14:51:18) 
Bilgisayar mühendisliği mezunu olarak yazıyorum:
4 sene kullanmasını istiyorsanız, ileride alacağı daha çok performans isteyen dersleri de yapabilsin diyorsanız iyi bir şey almanız lazım.

İlk 2 sene aslında ortalama bir bilgisayar işini görür. Ama sonradan ortalama üstü bir şeyler onun işini çok kolaylaştıracak.

*kod çalışmasını beklemek çok dikkat dağıtıcı motivasyon düşürücü bir şey. İşini ne kadar hızlı hallederse bir bilgisayarda dolaylı olarak daha başarılı olma şansı daha fazla.

ilk hafta itibariyle bilgisayar gerekecek. ufak tefek dokümantasyonlar yapması gerekecek ya da ufak tefek ödevler verecekler *hello world" yazdırmak gibi.

Bir yazılım öğrencisinin elinin altında her zaman bilgisayar olması lazım. İlk günden itibaren.

yakmayın yani çocuğun hevesini. sonra o heves geri gelmez.
  • zimbirik  (03.09.21 14:59:03) 
Çok abartmanıza gerek yok. Normal eğitimde öyle çok güçlü bir bilgisayara gerek yok. Sıradan bir bilgisayar işini görebilir. Şarjı iyi gitsin. Bir de ssd olsun.

Ama mesela oyun oynamayı seviyorsa ona yönelik bişey alabilirsiniz.

* Bir de benim önerim macbook almamanız yönünde. Ben gündelik hayatımda macbook kullanan bir developerım. Ancak üniversitede eğitim alacak olan arkadaşın geneldekilere benzer bir bilgisayara sahip olması daha mantıklı olabilir. Sadece windowsa uyumlu bir ide-ortam kullanması gerekebilir ya da macbook farklı olduğundan sıkıntı yaşayabilir. Hangi okulda okuyor bilmiyorum ama iyi eğitim veren bir okuldaysa zaten bilgisayarına linux kurması gerekir. Normal bilgisayar hayli hayli iş görür yani.
  • nuevo  (03.09.21 15:01:13) 
Elinin altında idare eder bir laptop olduğunu düşünerek yazdım ben de tabii bu arada. Yakmayın çocuğu tabii :)


  • not dark yet  (03.09.21 15:06:05) 
(bkz: macbook pro)


  • amour fou  (03.09.21 15:09:52) 
bilgisayar mühendisliğini kazandığımı öğrendikten sonra benzer bir telaş yaşamıştım hey gidi günler. hayırlı olsun öncelikle. tavsiyem 4-5 yılını çok rahat çıkaracak bir bilgisayar almanız. idarelik bir şey almayın sonra can sıkıcı olabiliyor.

esasen okulda göreceği dersler için çok aşırı sağlam bir bilgisayar gerekmiyor. fakat okul dışında 3-4. sınıfta kendisi projeler geliştirirse, stajlara giderse, gönüllü projelere katılırsa bilgisayar performansı biraz daha üst seviyelere gelse iyi olacaktır. kafanızı karıştırmadan 3 pc atacağım. eğer kendisi macbook kullanabilirse ve basit oyunlar dışında oyun sektörüyle içli dışlı değilse mutlaka macbook'u tercih edin. eğer macbook alacaksanız eğitim desteğ indirimi var öğrenci belgesiyle gidin mutlaka. biraz oyuncuysa 2. seçeceği tavsiye derim. ama oyunla hiç alakası yoksa 3. seçenek iyidir.

bütçenizi çok bilmediğim için nispeten makul şeyler buldum.

1- www.apple.com

2-www.monsternotebook.com.tr

3-www.hepsiburada.com
  • golgi aygıtı  (03.09.21 15:16:42) 
Ben mac kullanıyorum piyasayı da çok bilmiyorum ama en az 16gb ram ve ssd olsun bilgisayarında mutlaka.
Yukarıdaki 3. Seçenek iş görür mesela.
İlk sene birer tane alan dersi olacak evde bilgisayarı varsa mevcutta acele etmeyin ama sonraki seneler her derse ayrı bir program kurmak gerekiyor projeleri yetiştirme derdine bir de bilgisayarı eklemeyin derim.
  • cilekli pasta  (03.09.21 15:30:09) 
En azından 9-10 bini gözden çıkarın derim. Para sorun olacaksa monster bilgisayarlara bakın. Ama msi iyidir. Macbook özellik olarak leş bir bilgisayar. Hele air versiyonuna asla para vermeyinZ İçindeki intel iris plus/xe grafik kartları nvidia serisine yaklaşmıyor bile.


  • ubermensch  (03.09.21 16:38:49) 
Olabildiğince minimum para harcayalım diyorsanız Lenovo markası sizin için uygun olabilir.

www.hepsiburada.com

8GB ram ve 8 çekirdek işlemci normal chrome browser açıkken c++ derlemesine, matlab açık tutmasına veya python kod yazmasına fazla fazla yetecektir. 14" olması da taşımada , grup projelerinde, starbuckslarda işini oldukça görür.
  • everest daglarinda oturdum kaldim  (05.09.21 03:57:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.