[]

Orbit mining kullanan var mı?

Yeni bir ponzi midir merak ettim? 8 gün oldu açılalı günlük %3 kar veriyormuş 3 ayda parayı çıkarıyormuş madenciliği yatırım yapıp telegram grubu var. Bulmuşlar bbot kızları devamlı sistemi övüyor karşı yazı yazarsan da siliyorlar




 
bot kızlar, karşıt görüşlerin silinmesi falan baya profesyonel ve kurumsal bir davranış gibi göründü bana.

ponzi olduğunu sanmıyorum.
  • lisw  (02.09.21 15:29:45) 
gunluk %3 (ayda %250 eder!), hadi onu bile birak gunluk dolar olarak %0.1 (ayda %3 eder!) garanti getiri getiren herhangi bir seyin ponzi / dolandiricilik olmama ihtimali yok, baska bir seye bakmana gerek yok yani. dunyada risksiz boyle getiri veren herhangi bir enstruman yok.


  • robokot  (02.09.21 15:33:38 ~ 15:35:24) 
Ve telegram gruplarına "ekşi sözlüğe yazıcam" dediğim zaman gruptan atılmam, 6 ay sonra bir dolandırıcı haberi duymamıza sebeb olacak muhtemelen


  • seindfeld  (02.09.21 15:34:58) 
bedava peynir gordugunde algoritman şu olsun: bedava peynir fare kapaninda bulunur.


  • robokot  (02.09.21 15:40:50) 
tabii ponzidir.

Bu arada kriptopara mining herhalde bu, çok meraklıysan "yield farming" işlerine bak, ben cidden tuttuğum coinler üzerinden bişeyler kazanıyorum ama en yüksek olanı yıllık %100 falan o da coinin fiyatı şimdiki gibi kalırsa ve toplam liquidity yükselmezse. Yükselirse getiri daha çok kişiye paylaştırılacağından düşüyor.

dolara (usdt/usdc) yıllık %10 civarı veren yerler de var. Ponzi değiller ama kontratların hacklenme ihtimali var. (decentralized amm platformlarından bahsediyorum)

ek olarak: bir grupta/şeyde Türk çoksa, kolayca girip yatırım yapılabiliyorsa genelde patlayacak bir şeydir, fare kapanıdır. Bu arada ponziden veya scam projelerden de para kazanılır, kazanılmaz demiyorum ama en başta görüp ne yaptığını bilip milletin eline kilitleyip çıkarsan kazanabilirsin.

----
edit: ahahhaha bir tanıtım videosu var altında sadece English ve Türkçe telegram grubu var. Bak Rus, Fransız vb. yok Türk var müthiş bir red flag mesela. Sitesine girdim, " %2-%3-%4 ila %5 arasında garantili günlük kazanç elde etmenize olanak tanıyan bir dijital varlık yönetimi platformudur" yazıyor. HİÇBİR yer "garantili" demez, şimdiye kadar hiç patlamayan ve gayet güzel faiz getiren yerde bile "yazılımda hata olursa patlayabilir akıllı kontratlar şöyledir" diye notlar yazar. Bunlar Türk kandırıcı direkt.

İkincisi, hiçbir mining vb. şeyinde paketler olmaz. Şu paketi al bu kadar kazan vs imkansız. Sen proof of stake yapıyorsan paran kadar, proof of work yapıyorsan donanımın kadar pay alırsın. Günlük % pakete göre falan değişmez.

Yine gerçekten para kazandığım yerleri örnek vereyim, merkezli borsa hariç, merkezsiz hiçbir yerde referans sistemi yok. Olan yerler scam.

Bak orbitte "Ekibimiz kripto para piyasaları, forex, vadeli işlemler ve yatırım fonlarında deneyimli personellerden oluşmaktadır." İnsana güvenmediğin için kripto piyasasına girmelisin. İşin içine insan giriyorsa garanti kazanç yoktur.

Mesela pancakeswap, apeswap vb. yerlere para sağlarsın, millet senin paranı alıp satınca fee'den komisyon alırsın ve o platformun kendi tokenından pay alırsın mantığı budur. Kimi yere paranı verince oradan lending yapanlardan pay alırsın. Merkezsiz banka gibi yani çoğu. Ne neden para getiriyor iyi incelemek lazım. Asıl düzgün yerler yılda %30 getirdiği için insanların aklına yatmazken ve zor gelirken, bu tür şeyler saçma vaatler ve kolay arayüzlerle insanları kandırıyor.
  • nhk ni youkosu  (02.09.21 18:36:12 ~ 18:50:54) 
Nhk ni youkosu bunları sözlüğe de yazarsan bir sürü insanı dolandırılmaktan kurtarırsın


  • seindfeld  (04.09.21 12:25:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.