[]

Coursera, Udemy vb platformlardan kurs aldınız mı hiç?

Cevabınız evetse hangi kursları aldınız şimdiye kadar? Bu kurslar işinizle mi ilgiliydi yoksa tamamen hobi amaçlı mıydı ya da farklı bir motivasyonunuz mu vardı kurs için?

Bir de aldığınız sertifikaları hayatınızın herhangi bir alanında kullanıp kullanmadığınızı ve eğitimlerden memnun kalıp kalmadığınızı merak ediyorum.


 
100'e yakın kurs almışımdır. 10 tanesini falan komple bitirdim, 20-30 tanesine ihtiyacım olan konulara bakıp çıktım. Geri kalanı ellemedim bile.

60-70'i işle ilgili diye tahmin ediyorum. Özellikle yeni bir konuyu hızlıca öğrenmem gerektiğinde basıp geçiyorum.

Hobi amaçlı (piksel art kursu almıştım mesela) olanlar iyi hoş ama ciddi uygulayacak / takip edecek vaktim olmadı ne yazık ki. Vaktim olduğunda da başka şeylerle uğraştım. Biraz boşa gitti onlar yani.

Eğitim memnuniyetim orta. Bazı eğitmenler çok kötü, bazıları çok iyi. Bazılarının içeriği güzel, bazılarının bomboş ya da eski/outdated. Örnek videoları açıp izlemek, konu başlıklarına bakmak falan fikir verebiliyor.

Öğrenci olsam sertifikaları ciddiye alırdım herhalde. Yani elinde gösterecek başka bişey yoksa bunu göster. Ama iş tecrübesi > sertifika. Kendim hiç kullanmadım o yüzden.
  • plutongezegendegilmi  (02.09.21 15:23:48) 
Sirketin kurumsal uyeligi vardi sonsuz tane egitim alabiliyorduk.

Bedava olmasina ragmen sevmedim, bitirebildigim kurs yoktur.

Herkes para kazanmak icin dolusmus, cogu konuyu bilmiyor hayatinda o isi yapmamis sadece egitmenlik kovalamis.
Iclerinde bir tane arkadasim oldugu icin iyice tiksindim.

Youtube bence daha basarili videolu egitim konusunda.

Sertifika isi biraz goygoy ama ise yariyordur.
Alacagim adamin 10 tane udemy serifikasi koysa hee ilgisi var derim ise alirim ama bir sey bildigini dusunmem.
  • divit  (02.09.21 15:48:23) 
Onlarcasını aldım. Zaman ayıracağım için almadan önce değerlendirmeleri okuyup öyle alıyorum. Sadece 1 tanesinden pişman oldum, o da türktü. İhtiyacım kadar olan kısmı izleyip bıraktığım için sertifikalarıyla hiç ilgilenmedim. Hobim değil işim sebebiyle izleyip takip ettiğim kurslar olsaydı eğer öğrendiklerimin tamamını profesyonel anlamda kullanıyor olurdum mutlaka.

Düzeltme : mantık hatası giderildi
  • IncredibleMau  (02.09.21 17:20:32 ~ 17:23:25) 
Udemyden ücretli ücretsiz pek çok kursa kayıt oldum. Hem hobi hem iş amaçlı. Sertifikasının bir önemi olduğunu düşünmüyorum


  • gazozailacatmauzmani  (02.09.21 18:52:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.