[]

Bu nasıl bir internet teknolojisi?

Yazlık sitelerin olduğu bir yerde oturduğumuz için Türk Telekom altyapısı her binada yok, müstakil evler var, kimi kendi çabasıyla kablo döşetip internet bağlatmış.

Bazı komşular çatıya anten gibi bir cihaz taktırıp oradan alıyorlar interneti. Yakınlarda bir dağda baz istasyonu gibi bir şey varmış, ne ki bunun adı, uydu net değil sanırım?

İnternet sitesi de imla hatalarıyla dolu, hiç güven vermiyor fakat şahit olduğum kadarıyla komşular 20 ping/8mbit hız alıyorlar, burası için yeterli.

Bölgedeki alternatif hizmetleri nasıl arayabilirim?
Söz konusu internet sağlayıcı: sokenet.net

 
uydu internet de geçer


  • reanarchy  (02.09.21 13:30:27) 
didimde aynısını yapıyordum. (didimnet)
Aslında olay şu: PowerBeam

Yüksek mesafeli bir gizli wifi var bölgenizde.
adını şifresini bilseniz telefondan da girersiniz :)

Bu wifi'ya o çatıdaki anten bağlanıyor.
O antenlerin 2km falan wifi çekme gücü var.

adam gidiyor superonline'dan falan kurumsal Fiber alıyor, sonra onu aranızda paylaştırıyor.

ben 2 sene kullandım, çok ciddi fırtınada 1 2 kere kesilmesi hariç kusursuzdu
istanbulda/nişantaşında adsl'den iyiydi :)
  • Corc  (02.09.21 13:39:25) 
Uydu internet değil o. Yerel internet sağlayıcıları var. Sehrin yüksek bir yerine alıcı kuruyorlar. Sonrasında kendi binanıza çanak anten gibi bir sey takarak internet almanızı sağlıyorlar.

Ucuz oluyor. Hız ortalama oluyor ama internetsizlikten iyidir. 15mbit falan veren yerel şirketler var. Ping biraz fazla olur. Oyun oynarken sıkıntı olabilir. Onun dışında yeterli. Kullanan çok insan var. Güvenlidir herhalde. O konuda bilgim yok.

Ege bölgesinde cok fazla bu sekilde yerel şirketler. Özellikle köy ve yazliklarda.
  • westblack  (02.09.21 13:39:40) 
Tam olarak adı --> WISP


  • roket adam  (02.09.21 13:41:53) 
Çok teşekkürler. Kurulum + aktivasyon için 1100 TL alıyorlar, sonrası taahhütsüz, aylık 60 TL 8mbit internet. Daha hızlı paketler de var ama yazlık için gayet yeterli.


  • hadi ya la  (02.09.21 13:46:16) 
1100 çok sanki. Hiç o kadar fazla ücret ödeyen duymadım çevremde. Nazilli'de naznet kullanan tanıdıklarım var mesela. Sadece aylık ödüyorlar benim bildiğim. Başka firmalara da sorun.


  • westblack  (02.09.21 13:49:51) 
sitelerinde, online islem merkezi login ekraninda bile https olmamasi tamamen katiksiz amatorler tarafindan isletildigini gosteriyor bu arada.


  • robokot  (02.09.21 14:16:41 ~ 14:18:27) 
ben 800 vermiştim 1.5 sene önce.

O anten biraz pahalı bir anten
O anten asıl bağlanıyor internete, sonra da bir router ile içeride dağıtıyorlar.
1100 bu iş için malesef normal.
ben 130 veriyorum aylık 16mb için, başta da söylemiştim, gayet memnumum
4k netflix izliyorduk
  • Corc  (02.09.21 14:31:27) 
Keşke başka alternatifim olsa. Şöyle düşündüm, Türk Telekom kazı yapıp kablo döşese bile ayda 100 TL civarı ödeme yapmamız gerekecek. Yılda 1200 ediyor.

Bu en azından tek seferlik bir ödeme. Yılda 2 - 3 ay kalıyoruz, sadece burada bulunduğumuz dönem ayda 60 lira ödemek ucuza gelecek.

Çevrede benzer hizmeti veren bir yer bulamadım maalesef.
  • hadi ya la  (02.09.21 14:33:47) 
vodafone redbox'a bakin.


  • do you remember me  (02.09.21 15:08:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.