[]

şekerli içecekler

250 ml'lik sprite'ta 8 gr şeker varken 200 ml'lik bir meyveli sodada 17 gr şeker var.

meyveli sodanın içindeki şekerden dolayı zararlı olduğunu biliyordum ama her halükarda kola, sprite gibi içecekler meyveli sodadan çok daha zararlıdır diye düşünüyordum.

ee şimdi ne diyeceğiz yani, meyveli soda içeceğine sprite iç mi diyelim? yoksa başka bazı maddelerden dolayı sprite hala daha mı zararlı?

şekerli içecekler içerisinden özellikle kola bu kadar şeytanlaştırılmışken (haklı olarak tabii) meyveli sodanın daha fazla şeker içerdiğini görünce çok şaşırdım.

bu arada kolanın 250 ml'sinde 13 gr şeker varmış. fanta'nın 250 ml'sinde de sanırım 28 gr gibi uçuk bir miktarda şeker var (görsellerden baktım, bazılarında farklı sayı verilmiş ama her halükarda en şekerlisi fanta gözüküyor).

 
Detaylara baktin mi. Sprite falan sey yapiyor 8 gram seker atip geri kalani tatlandirici ile kompanse ediyor. Meyveli soda demek ki sekerden kacmiyor


  • floydian  (01.09.21 23:14:57) 
aa evet. içindekiler kısmında "tatlandırıcılar (asesülfam K, aspartam)" yazıyor. gramaj tablosunda bunlar yok tabii, sadece şeker, yağ, protein, tuz var.

ne hale geldik artık ya.

edit: fanta'da tatlandırıcı yokmuş. demek dürüst oldukları için bu kadar çok şekerli gözüküyorlar. o zaman hepsi fanta'nın seviyesindedir aşağı yukarı.
  • hlot  (01.09.21 23:23:06 ~ 23:27:04) 
sigaranin eskiden reklami yapilirdi, hatta iyi geldigi falan soylenirdi.

yillar sonra da insanlar, eskiden nasil da sekerli yiyorlarmis diyecekler. (saglik acisindan)

meyve suyu da zararli, onun yerine meyve yemek daha mantikli ki olcusunu kacirmak cok kolay.
  • do you remember me  (01.09.21 23:54:27) 
Meyveli soda diye bir icecek yok zaten. Uzerinde soda falan da yazmaz. Ismi kandirmacadan ibaret.
Hepsi sekerli gazoz aslinda.

Gram farki da kullandigi sekerden kaynaklaniyordur.
Glikoz kattiysa daha az katarak daha sekerli hale getirebiliyorsun(tat olarak).
  • divit  (02.09.21 01:55:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.