[]

4. doz aşı sorusu

arkadaşlar babam 86 yaşında. ocak-şubat 2021'de 2 doz sinovac aşısını olduktan sonra 3. doz aşı hakkı tanımlandı, temmuz 2021'de de 3. doz biontech olarak aşılarını tamamladı.

şimdi e-nabız'dan bakıyorduk, "yurtdışında gideceğim ülke talep ettiği için 4. doz aşı hakkı talep ediyorum" gibi bir buton vardı. bu da ne ola ki diye tıklamamızla birlikte anında 4. doz randevusu açılıverdi. 06.09.2021 tarihine kadar randevu alın aşıyı olun diyor.

babamın yurtdışına gitme gibi bir durumu yok. ama böyle bir hakkı var mı? randevu alalım 4. dozu da olsun mu? sonradan "hani yurtdışına nereye gidiyorsun" falan diyecekler mi? en öncemlisi gerekli mi?

randevu almaz ve de aşı olmazsak, bu sefer gerçekten ileride herkese 4. doz hakkı tanındığında hakkını kaybetmiş mi olur? zira 6 eylül'e kadar süre vermiş.

ne yapacağız? randevu alıp, gidip olalım mı aşıyı?

 
Bazı Avrupa ülkeleri 2 doz Alman aşısını zorunlu tutuyorlar. Türkiye'deki 2 doz sinovac ardından 1 doz Alman aşısı olanlwr bu süreçte sorun yaşadığı için bu kişiler için 1 doz daha Alman aşısı hakkı tanındı. Bu hak tanınanlar ister olsun ister olmasın devlet denetlemeyecek bunu.

Ama şuan bu şekilde 4. Doz aşı uygulayan başka bir ülke daha yok. Çoğu doktor bunun gerekli olmadığını belirttiler. Sadece eğer virüse karşı antikor yani bağışıklık seviyesi azaldıysa, yeterli değilde ek doz önerilecektir.
  • GoodMorningTeacher  (01.09.21 14:16:02) 
nereye gidiyosun diye sormuyolar
seçip randevu alıp olun. kimse sormuyor sonrasında da
2 doz biontec olsun ki sonra turkovac falan çıkınca bu biontec de kalmıcak
en azından adam gibi bildiğin bir aşı ile aşılanmasını sağlayın bence.
4. doz aşı 65 yaş üstünde biraz fazla ateş ve etki yapabiliyormuş bunu göz önüne alın sadece derim. doktoru varsa görüşün olsun derse randevu alıp olun. ben anneme aldırdım randevuyu aynı şekilde 4. aşı için.
  • erty_ksk  (01.09.21 16:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.