[]

sarı kantaron

merhaba, sarı kantaron ile ilgili birçok şey duydum, ben de birkaç sebepten ötürü kullanmak istiyorum, bazı sorularım var:

-gerçekten işe yarıyor mu?
-bunun dozunu, kullanım süresini vs. ayarlayacak doktor vb. var mı?
-hiç kullanmış olan var mı?
-yağı mı yoksa kapsülü mü daha iyidir? yoksa direkt bitkinin kendisini mi demlemek lazım?

teşekkürler.

 
ben aktardan otunu alıp, çay yapıp kullanmıştım. 2 3 sene arayla iki defa. 2. şansı vermeme rağmen bi halta yaramadı. sanki yaramamasından dolayı da sinirli olduğum bir zamandı.


  • olutaklidi  (31.08.21 23:34:15) 
Açık yaraya yağını kullandım, antibiyotikle tedavi gereken bir durumdu, doktor tavsiyesiyle emzirdiğim için kantaron yağını denedim ve işe yaradı.


  • sekilci zihniyet  (31.08.21 23:39:02) 
Yara için işe yarıyor sürmek. Ama sakın sürüp de güneşe çıkma hem de yaz aylarındayken şu an. Yaran geçer ama leke bırakır.


  • sydney  (01.09.21 00:02:13) 
Mucize bitkilerden birisidir sarı kantaron.osmanlı da kılıç otu olarak anılır çünkü kılıç yarasının tedavisinde kullanılır.türkçe bilgiler çoğunlukla copy past olduğu için en güzeli St. John's Wort olarak sadece google ilk sayfasına bakman yeterli olacaktır.

Kullanacağın sebebe göre incelemek lazım,farklı kullanımları mevcut.
  • duptıs  (01.09.21 00:45:01) 
sivilce, yara, kaşıntı vs. deride her tür rahatsızlık için yağını kullanıyorum. ben faydalı etkisini görüyorum ve evden hiç eksik etmem.


  • kaptan memo  (01.09.21 11:20:42) 
Yağı Evde hep duruyor hep kullanıyorum ama asla istediğim sonucu almıyorum bi fark yok gibi kullanmasam daha beter olur belki


  • rud  (01.09.21 15:41:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.