[]

diş plağı ile ortodonti

özet geçiyorum,
ön dişlerimi estetik operasyonlarla güzelleştiren biriyim, daha önce yaptırdım tekrarlamaya da okeyim ancak teknik olarak estetik müdahale bir noktaya kadar işliyor.

zamanla ön dişlerimde yükseklik farklarının oluşması, eskiden beri gelen ufak tefek diş eti seviyesi farkları, alt ön dişlerin de yaşa bağlı olarak girişmesiyle önce "şeffaf plakla ortodontik tedavi" sonra estetik (lamine veya porselen) önerdiler.
normalde asla olmaz dediğim bir olay ortodonti. çünkü kaç yaşına geldim amaaan attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmeyecek, zaten bir süre sonra kayıyor sabit kalmıyor diyen biriydim. ama şimdi düşünüyorum.

plaklar günde 20 saat kalacak, çıkarılabilir şeyler.

1. şeffaf plakla (sanırm 8 ay boyunca 10-15 farklı plakla ilerliyor) böyle bir tedavi olup memnun kalan var mı?
2. harcanan emeğe ve paraya değer mi?

dişerim sıkıntılı değil, yani yamuk yumuk değil aslında. hatta bu estetik olayların hemen sonrasında genelde "vov dişlerin ne kadar düzgün" övgüleri alan biriyim. sıkıntım genelde görünmeyen kısımlar; alt dişlerim ve 1 adet üst diş etimde.

teşekkürler.

 
ben yaptırmadım abim yaptırdı tedavi devam ediyor.
bence değer kalıcı düzelme olacaksa. gülüşü bi insanı çok etkiliyor. diş düzeni önemli bi şey.
gördüğüm kadarıyla tel kadar zorlu değil. sadece her yemekten sonra hemen diş fırçalayıp takmak gerekiyor.
dışardan pek belli olmuyor, tel gibi kötü gözükmüyor yani.
8 ay bence kısa bir süre. 1.5 yıl falan olan da var.
  • jelly bear  (31.08.21 21:56:08) 
içten tel yaptırdım ve tekrar yapsam tercih etmem. plak seçeneği ne kadar pratik ve hızlı bilmiyorum ama telin çilesi yerine plağı tercih ederim.

bence değer. en kötü ihtimal plağı sürekli tak çıkardan sıkılırsın ve düzenli kullanmazsın ama bu sadece toplam süreyi uzatır. tel gibi değil. telde istediğin zaman çıkaramıyorsun.

8 ay demişler ama inanma, her zaman 1,5-2 katına hazırlan. şuana kadar verdikleri süreyi tutan hiçbi örnek görmedim.

tedavi bittiğinde retainer dedikleri iç kısma tel yapıştırılıyor (daimi kalması gerek). bu sayede dişlerin konumu değişmiyor. ama diş ipi tam kullanılamadığı için (yine kullanmak gerekiyor ama tam dibe kadar ulaşmıyor) minik fırçalarla temizlemek gerekiyor.
  • sttc  (31.08.21 22:04:54) 
aslında 6 ay dediler. ben 8'e çıkarttım : ))


  • rewlack  (31.08.21 22:08:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.