[]

araç değer kaybı tazminatı hakkında

Birkaç hafta önce karşı tarafın yüzde yüz kusurlu çıktığı bir kaza yaptım. Tamir işlemi dün tamamlandı, şimdi değer kaybı tazminatı için karşı tarafın sigorta şirketine dilekçe yazıyorum. Sigortacımın bir halttan haberi olmadığından buraya yazma gereği duydum. konu hakkında deneyim sahibi arkadaşlara dilekçeyle ilgili iki sorum olacak:


1- Dilekçede değer kaybı miktarı sorulmuş, e-devletten tramere bakmaya çalıştım ama bir şey görülmüyor, bunu nasıl öğreneceğim?
2- İnternetten bulduğum dilekçe örneğinde ek belge listesinde karşı tarafın ruhsat ve ehliyet fotokopisi de var. Bunlar olmadan kesinlikle işlem yapılmıyor mu? Karşı tarafın telefon numarası bende var ama istesem de göndermez bunları.

 
araç kaç model? 2019 ve daha aşağıysa biraz zor verirler.
değer kaybı olayını sigorta şirketiyle senin sigortacının halletmesi gerekir senin değil.
ama benim tavsiyem bulunduğun şehirde bu işlerde deneyimli bir avukata gitmen.
benim yaptığım kazada sigorta şirketi (atıyorum) 10 lira değer kaybı tazminatı verecekti, şirket bir avukat tuttu o dava filan açtı 50 lira aldı.
  • etna  (31.08.21 21:22:58) 
Dava ile olur ehliyet ruhsat olmadan olmaz. Sigorta bile işlem yapmıyor onlar olmadan siz nasıl başlattınız hayret.

Avukata git seni yönlendirir ama az bişeyse ilgilenmeyebilir
  • basond  (31.08.21 21:45:27) 
benzerını 2018'de yasadım. arac da 2012 modeldi. olay soyle oldu. kusurlu karsı taraftı. standart tutanak tuttuk. onarım oldu. daha sonra deger kaybı icin bir yere online basvuru yaptık. biz de tutanak oldugu icin ruhsat ve karsının sigorta bilgileri vardi.

aradan zaman gecti. telefon ettiler. bir uzmana (ya da onu gibi bir seye) deger kaybi tesbiti yaptırmanız gerekli diye. sonra bunu arastirinca pahali geldi. daha bıraktık pesini. aradan zaman gecti. 5k lık hasar icin 1,5k gibi bir para ödendi. niye ödendi? nasıl odendı fikrim yok. zaten sadece metal aksam deger kaybına tabiymis. far, tampon gibi parcalar deger kaybında dikkate alinmiyormus. biz de camurluk degismisti. onun deger kaybi odenmis oldu.
  • helenart  (31.08.21 22:12:41) 
Benzer bir durumda ben bir avukatla anlaştım, tüm süreci a'dan z'ye onlar halledip sonra gelen paranın %20'sini aldılar. Karşında diğer sigorta şirketinin adamları olacağı için (benim senaryomda allianz sigortaya dava açılmış görünüyor e devlette), en ufak bir hatanda süreç çöpe dönüyor. O yüzden tavsiyem bir bilene vermeniz. Değer kaybı davası falan diye aratınca bir sürü adam çıkıyor.

Mesela değer kaybı miktarı tramer kaydına eşit değil. Bi ton hesaplaması var bunun. Mutlaka avukata danış yoksa başarısız olursun.
  • roket adam  (31.08.21 23:03:01 ~ 23:03:22) 
hahah, ben bunu ödedim. hiçbir belge talep edilmeden karşı tarafın avukatı iletişime geçti ve belirlediği miktarı söyledi. ödedim. avukatla çalışın.


  • deartheodosia  (01.09.21 00:22:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.