[]

katlanır bisikletin performans sorunu

Hepsiburadadan flexi 121d aldım geçen haftalarda ve anca serviste dün kurdurdum ve 1 saat civarı sürdüm sadece. Memnun kalamadım açıkçası. İlk kez katlanır deneymim oldu. Yokuşlu yollarda fazla bulunmadım, yani vitesin pek anlamı olmadı.

21. viteste gitmneme rağmen kolayca pedal döndürebildim ve çok hızlanamadım. Acaba ayarı mı yanlış yaptı yoksa katlanırlar hep mi böyle, bilmiyorum. Bir de sürerken tüm yüküm kollarımdan direksiyona gidona veriyorum yani yeri bastırıyorum sanki ve zamanla sağa sola bastırmaktan yamulacak gibi hissettim :(


7-8 vites olanla daha hızlı gittiğini söyleyenler var. aynakolla alakalı olabilirmiş.

iade şansım da yok artık


belli bir hızdan sonra pedal boşa dönüyor yani.

moral bozmamak zor. gidip niye dağ bisikleti almadım bilmiyorum. şu ana kadar katlamadım bile.

ürün bu carrarobisiklet.com

napabilirim

 
bu katlanır bisiklette kullanılan arka dişli ve aynakolu carraro trekking-dağ bisikletlerinde de kullanıyor girip özelliklerinden bakabilirsin, teker çapı yüzünden düz yolda 28 jantlı bir bisiklet kadar performans alamamak doğal ama bu da performans bisikleti değil zaten bence güzel bisiklet kullan, bu katlanırların manevra kabiliyeti ve kıvraklığı çok eğlenceli

edit: şu an girip 8 vitesli modellere baktım da onlarda kullanılan aynakol ve arka dişli oranlarıyla daha yüksek hıza çıkarsın doğru
  • freebird5406_2  (31.08.21 20:37:53 ~ 20:42:23) 
aynakolda dişli sayısı düşük, rublede de en küçük halkanın dişli sayısı yüksekse hız olarak beklenilenin altında kalmış olabilir. ayarıyla alakalı olabilecek bir yönü aklıma gelmiyor.

selede otururken gidona niye yük bindiriyorsun anlayamadım. ayağa kalktığında kollarından gidona yük bindirmen normal ama oturarak sürerken ön tekeri zapt etmeye çalışıyormuş gibi yük bindirme. kollarının yönlendirici görevi görmesi gerek. gidona yük bindirmek sürüşte de risk çıkarır. yoldaki engellere karşı ön teker ve gidonun tepmesini güçle bastırarak engellersen bir noktada düşersin illa.

senin yapabileceğin, sele yüksekliğine dikkat etmek. ayağın pedaldayken ve pedal da dönüşündeki yere en yakın noktadayken sele üstündeki pozisyonunda diz kapağın çok hafif kırık duracağı bir açıda olmalı. ona göre seleyi yükselt, alçalt. jantların da biraz sürüşle açılabilir, rulmanlı olduğunu sanmasam da.

katlamayacaksan eğer cidden biraz mantıksız olmuş ama içini rahatlatmak için söyleyeyim; eğer toprak ya da engebeli arazide kullanmayacaksan dağ bisikleti almak da saçma olurdu.
  • kiyiya vuran dildolar  (31.08.21 20:47:13) 
hocam pek yapabileceğin bir şey yok gibi. katlanabilir bisikletler katlayıp bagaja atıp sahilde yavaşça iki turlamak için, öyle çok bir şey beklememek lazım. ben istanbulda dağ bisikleti kullanıyorum, tabiri caizse ayı gibi hoplamalı zıplamalı bana mısın demiyor. ben olsam satar farklı bir bisiklet alırım.


  • roket adam  (31.08.21 23:05:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.