[]

yürüyüş sırasında belin üstünün ağrıması

arkadaşlar obez bir insanım. haftanın belirli günleri koşu bandında 2.5 km/h hızda 1 saat yürüyorum. yani oldukça yavaşda bir tempo fakat belimin üstü ağrıyor.

belimin üstünde ağrıyan bu kısmı nasıl güçlendirebilirim. yürüdükçe kendi kendine güçlenirmi yoksa evde yapabileceğim basit egzersizler varmıdır ?


 
İki yol önereyim.

-O kadar uzun süre için koşu bandı uygun bir donanım değil. Parklarda bahçelerde yürümeye yönelmende fayda var.

-Yok illa ki koşu bandında devam etmek istiyorum diyorsan hızını artık ağrımıyor dediğin noktaya düşür ve öyle devam et. Bir süre sonra ve ağrımadığı sürece ama yavaş yavaş yükseltirsin.
  • Mirket  (31.08.21 20:41:45) 
Orasının güçlenmesi için öncelikle göbekten kurtulman gerekiyor ama ağrının sebebi bu değil.muhtemelen bu ağrının sebebi üst arka baldırından kaynaklı.hareketsizliğine bağlı olarak orda kaslar kısalmıştır.en çok ağrıda en çok kısalan yerin üst bölümünde olur..yere yat ayağını dik tutmaya çalışarak yukarıya kaldır,gerekiyorsa ayak tabanında iple,lastikle falan destekle,nereye kadar kaldırabildiğine bak,birisi diğerinden bir karışa yakın farkla yukarıya kalkabilir.oradan anlarsın ,muhtemelen 45 derecede falan klacaksın.

Fazla ağırsan hareket önemli ama önce diyetini oturt.yağı spor yaparak ,fit bir insanın ki gibi tüketemezsin,sağlam diyeti hafiften sporla baslayarak başarı şansını arttırırsın.arka bacak kaslarıyla alakalı youtubeda çok video var ,sırtüstü yatıp ayağını duvara doğru dikmeye çalıştığın hareketler arka kaslarını çalıştırır,zamanla bel ağrını azaltır.
  • duptıs  (31.08.21 20:49:00) 
yürüdükçe güçlenir. yürüme core dediğimiz bölgeye direkt etki eden bir aktivite. hatta ne kadar süredir yürüyorsun bilmiyorum ama birkaç hafta olduysa eğer hatırlayabilirsen ilk haftana kıyasla daha az ağrıdığını fark edersin.

pilates yapabilirsin core bölgesini güçlendirmek için. ne yaparsan yap, süreklilik en kilit faktör. istikrarlı bir şekilde devam, umarım hedeflerine en kısa sürede ulaşırsın.
  • kiyiya vuran dildolar  (31.08.21 20:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.