[]

yeni doğmuş bebeğe ne alınır?

Kıyafet almak istemiyorum 2 ay sonra giyemeyecek çünkü. Daha farklı, tatlı ne alabilirim?




 
Ben seneler önce kuzenimin bebeğine 12 aylık bebek hatıra çerçevesi almıştım, bir yaşına kadar her aydan bir fotoğraf konuyor. Bebek şimdi 10 yaşına geldi, hala asılı odasında :) küçük bir hediye olacaksa (altın olmuyorsa) gayet güzel bence.


  • gmzo  (31.08.21 18:57:57) 
Arkadaşlarım pıtır pıtır doğuruyor. Pandemi mahsülü sanırım bunlar :) Ben de benzer bir hediye kaosundaydım. Kıyafeti tam da istediğin nedenlerle almıyorum. Hani 2 ay giymesinin yanında bir de anne-babasının içine sinmeyen bir şeyse çocuk hiç giyemiyor. Ziyan olmasın diye anne-baba giydirirse onların içine sinmiyor.

Doğrudan hediye kartı almaya başladım e-bebek / amazon vs. Bebek aşırı masraflı bir şey ve her bebeğin de masrafı değişiyor. Normalde evlenene-doğurana hediye kartına aşırı karşıttım. Ta ki 3 sene önce kendim evlenene kadar. Bir arkadaşım hediye kartı verdi ikea'dan. İlk içimden homurdandım, sonra ne mübarek insansın oldum. Çünkü insan hediye gelince nereye koyacağını bilemiyor. Zevklerini en bildiğin insan olsa bile uyuşmama ihtimali çok yüksek. Hatta kendi bişi almak istiyordur sen onun işlevini görecek bir şey almışsındır ama içine sinmez. Çöpe atmaya kıyamaz vs. yük olur (eve fiziki hediye alan dostlarıma selam olsun, nereye koyacağımı bilemiyorum o hediyeleri). Nakit para-altın verdiysen, kişi onu yatırıma katmaya eğilimli oluyor. Üç kuruş birikim olsun diyor insan. Ama hediye kartı oldu mu seve seve harcıyorsun. Hem de normalde ihtiyacın çok olmayan ama para ayırmaya kıyamadığın bir şey alıyorsun. Gittik güzelinden içimizin kaldığı bir mutfak arabası aldık. Her gün arkadaşı güzel anıyoruz desem yeridir aşırı işimiz kolaylaladı. Asla kendi paramızla almazdık. Özetle hediye kartları samimiyetsiz gözükse de işlevsel şeyler. Yine o kartla alacaklarından seni hatırlayacaklar. üzerlerinden yük kalkacak.

Hediye önerisi isteyip uzun uzun yazdım kusura bakma. TL;DR hediye çeki al
  • ManikD  (31.08.21 18:59:12) 
altın takılır normalde , tabi fiyatlar fazla
ben genelde bebek bezi alıyorum birkaç ay sonra kullanabileceği şekilde .
yeni doğan bebeğin bezleri hazırdır diye düşünerek mesela 4 aya uygun ölçüde seçiyorum
3-4 paket anneyi mutlu ediyor bence
  • devilone  (31.08.21 18:59:24) 
Maşallah tak.


  • prole  (31.08.21 19:13:46) 
Nevresim takımı al. Fazlası ziyan olmaz, yatak değişmedikçe yıllar boyu da kullanılır.


  • kibritsuyu  (31.08.21 19:15:19) 
Müslin örtü, önlük. Hafif battaniye.


  • oyokbuyoknevar  (31.08.21 19:40:45) 
oyuncak tabi ki. peluş olsun. seve seve büyüsün


  • photo85  (31.08.21 20:13:23) 
hep bebek icin oneri gelmis ama yakin zamanda dogum yapmis biri olarak bebekten ziyade anneye hediye alinmasini mantikli buluyorum. bebegin hicbir seyi eksik olmuyor cunku ozellikle ilk bebekse cift her seyi fazla fazla aliyor. ikinci ve sonrasi bir bebekse de buyuklerden kalan yine cok sey oluyor. ama dogumdu bebekti derken anneyi kimse sallamiyor :) annenin de fazlasiyla ihtiyaclari oluyor halbuki. yakin arkadasinizsa cici bir anne paketi hos bir jest olabilir bence. anne caylari, saglikli atistirmaliklar, kendisini iyi hissettirecegini dusundugunuz minik seylerden bir kutu bebege alacaginiz birkac paket bezden bence daha makbule gececektir annenin gozunde.

ama ille de bebege bir sey alinmak isteniyorsa bence de en mantiklisi hediye karti. gitsinler gonullerince harcasinlar.
  • in vino veritas  (31.08.21 23:24:59) 
Uyku arkadasi diye bir tavsan var. Amigurumi ile yapiliyor. Organik iplik vb kullaniliyor. Ben olsam ondan alirdim. Instagramdakiler satiyor


  • nax  (01.09.21 00:06:19) 
@in vino veritas, valla çok mantıklı ama yakın arkadaşım erkek tarafı :)


  • noluyo yaa  (01.09.21 10:58:55) 
Bornoz demişti bir arkadaşımız ben de başka beş arkadaşıma 3-4 yaş için bornoz aldım mutlu olmuştu. Ya da oyun halısı falan seviyorlarmış


  • rud  (01.09.21 15:49:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.