[]

toptan alınan malın satış fiyatı

Masa ve sandalye satışı yapacağız ve bunun içinde bir dükkan tutacağız.

Toptan fiyatları 300 ile 4000 değişen bir fiyat scalası var. Perakende satarken fiyat aralığına göre sizce yüzde kaç kar ile satayım?


 
milyon dolarlık soruyu sormuşsunuz. millet bunun için okullar bitiriyor.

formül şöyle (illa eklenecekler vardır ama aşağı yukarı böyle) :

alış fiyatı + (sabit masraflar/satış miktarı) + parça başı masraflar + vergiler + kar = satış fiyatı

burada alış fiyatı belli. sabit masraflar da belli (kira, maaşlar, sigorta, elektrik, su vs). parça başı masraflar da aslında belli (her parçada ne kadar nakliye ücreti ödenecek? internetten falan satıyorsanız, komisyon var mı? vs) vergiler de belli. (sene sonunda gelir vergisi ödenecek. muhtasar falan)

formülde bilmediğimiz iki parametre var. toplam satış miktarı ve elde etmek istediğimiz kar. toplam satış miktarını sizin tahmin etmeniz gerekiyor. elde etmek istediğiniz karı da sizin belirlemeniz gerekiyor. "ben ayda ne kadar para kazanmak istiyorum?" şeklinde kendinize soru soracaksınız. formülün geri kalanı ile birlikte hesap yapıp, toplam satış miktarına bölüp parça başı koymanız gereken kar oranını ve satış fiyatını bulacaksınız.

sonra da "ulan ben bu ürünü bu fiyattan satarsam kimse almaz. muadillerinin fiyatı %30 daha düşük. eğer ben de fiyatı %30 düşürürsem, o zaman şu kadar para kazanırım ama ben o kadar kazanmak istemiyorum ya da o paraya bu işi yapmam" diyeceksiniz ve iş planınızı revize edeceksiniz.

veya basit bir şekilde, muadil ürünlerin fiyatlarına bakıp aynı paraya satacaksınız.
  • co2s2  (31.08.21 17:57:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.