[]

Dizüstü Bilgisayar Tavsiyesi

Arkadaşlar Merhaba,
Akademisyen bir arkadaşa dizüstü bilgisayar bakıyoruz. Geniş ekran olması, istatistik vs kullanacağı paket programların sorunsuz çalışması, hafızasının iyi olması gibi özellikleri önemsiyor.
Marka / model tavsiyeleriniz olursa almak isteriz. Bütçe 7000 civarı. İki model bulmuş size de sorayım bunları.

- Casper Nirvana s600
- Asus x515 BRO24T i5

oyundur, dizidir o amaçlı düşünülmüyor ağırlıklı olarak iş amaçlı kullanılacak. Neler önerirsiniz? Teşekkürler.

 
www.hepsiburada.com

Dün 6500 liraydı ara ara takip etsin.
  • atom karincanin torunu  (31.08.21 15:01:29) 
Şu anda detaylı bakamayacağım ama fikir olması açısından yazıyorum çok büyük boyutlu ve yoğun formüllü excel dosyalarıyla çalışıyorsa, örneğin daha önce ortalama bilgisayarlarda bir işlem başlattığı için donup kalan excellerden çok çekiyorsa vesaire, ana fikri anladınız;

32gb ram ve i7 10. nesil işlemcili bilgisayarlara baksın (7000'den fazla olabilirler, ancak ihtiyaç duyuluyorsa duyuluyordur, duyulmuyorsa duyulmuyordur)

Yani tabi ki büyük ve karmaşık dosyalarla uğraşıyorum ama abartmayalım diyorsa 16gb ram ve i7 8.nesil bilgisayarlara baksın.

Ekran kartlarını önemsemeyin, hatta oyun oynanmayacaksa ekran kartı güçlü olan bilgisayarlardan uzak durun, zira ekran kartları bilgisayarın en pahalı parçası ve eğer tasarım yapıp render almayacaksanız ya da oyun oynamayacaksanız işinize yaramayacak. Arkadaşınızın kalitesini önemsemesi gereken üç parça var; ram, cpu ve ssd. kırmızı listeye koyması gereken de bir parça var; gpu.
  • akhenaten  (31.08.21 16:38:54 ~ 16:39:49) 
ornek:
www.hepsiburada.com

Business laptop olarak ben U islemci ve bilindik bir kasa kombinasyonu oneririm. Eger Thunderbolt lazim degilse sart degilse Ryzen U islemciler cok daha verimlidir.

Ha Thunderbolt sart ise Intel U islemciler de fena degildir.

Elitebook ve Thinkpad onerebilecegim seriler olur kullandigim icin. Diger Business sinifi laptoplari bilmiyorum ancak aluminyum kasa onceliginiz olmali.

Hafiza dert degil, 240gb de alsaniz arttirma sansiniz var gayet basit bir islem zira NVME ssd ler cok ucuzladi.

H serisi islemciler cok sarj tuketir zira oyun laptopudur bunlar. Oyun oynanmayacaksa ekran kartina ihtiyac yok.
  • bana kedicik derdi  (31.08.21 16:40:59 ~ 16:41:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.