[]

Avukata ücreti tam mı verilmeli

Merhaba kiraciyi tahliye için bir avukatla anlaştım 6 ay once. Önce her takip için 500er TL verdim 3 tane ama sonra bunlarla bir şey yapmadı, kira sözleşmesi bitiminde sulh cezada dava açtı. İcrada olması gerekirdi dedi avukat bir arkadaşım. Dava ücretini 6500tlyi parça parca ödüyorum. Yarısını da ödedim. Davaya daha 2 ay var. Bu sürede kiracı ile sadece avukat görüşüyor ve arabuluculuk yapıyordu. Bana kiracının durumunu anlatıyordu falan ki adamın kendi restoranı var. Mağdur olan benim avukata bunu anlatmaya çalıştım hep ve depozito falan takmasın siz korkutun bir şekilde dedim. Sonra kiracı 2 tane kira ve 2 depozitoyu ödemeden ve beyaz eşya çalarak çıktı evden. Yine avukat olan arkadaşım diyor ki kalan ücreti ödeme avukata. Bir şey yapmadı, kiracı sözleşmeden sonra kendi söylediği tarihte çıktı üstelik borçla. Avukat da diyor ki bu çok normal bir süreç. Böyle olur. Daha davamiz devam ediyor. Aslında dava düşüyor di mi. Davaya çıkmayacak yani? Bu kiracı bir şey ödeyecek mi benim bu kadar zararıma karşılık diyince avukat, o da ayrı bir dava konusu, tazminat davası diyor. Daha da ödemem gerekecek gibi ona gore yani. Ne yapsam? Teşekkür ederim.




 
Kanuna göre tam ücrete hak kazanır. Ödemezseniz üzerine bir de dava açar ve daha fazlasını ödemek zorunda kalırsınız


  • photo85  (31.08.21 13:16:51) 
Yine duyduğuma göre bir asgari ücretler bir de önerilen ücretler varmış. Benim toplam ödediğim miktar asgarilerden fazla olduğu için bir şey yapamazmis.


  • i-pek  (31.08.21 13:18:26) 
Öncelikle hangi ücrete anlastiysaniz onu ödemeye mecbursunuz, bir kısmını odemeyeyim diye bir şey yok. Bunu en çok boşanmaya karar verip dava açıldıktan sonra barışan çiftler yapıyor. Sanıyorlar ki avukat ücret almasa da olur. Bir hizmet satın almışsınız eksik ödeme gibi bir şey söz konusu değil.

Ikincisi icra takiplerini baslatmamis olmasının nedenini bilmiyoruz, mutlaka bir strateji izlemiştir. Kiracının söz ettiği tarihte çıkması avukatın da başarısı olabilir. Takipleri baslatsaydi inada binebilirdi. Ayrıca kira takip kacmasi önemli değil. Şimdi de icra takibi baslatip o parayı alabilirsiniz. Benzer durumu yaşıyorum ben de hem avukat hem ev sahibi olarak.

Tahliye davaniza gelince, duruşma tarihinde avukatiniz bir beyanda bulunur kiracı şu tarihte evi boşalttı diye. Hakim de davanın konusuz kalmasına karar vermekle beraber yine de yargılama gideri ve vekalet ücreti konusunda bir karar verir. Yani neticede kiracı haksız, sözleşme bitim tarihinden sonra çıkmış. Davayı açarken odediginiz harcın ve masrafın size ödenmesine karar verebilir hakim. Kiracı çıkmış bile olsa bu parayı geri alabilirsiniz.
  • sanguine  (31.08.21 15:38:16) 
@sanguine, avukatla bir sozlesmemiz yok, başka şehirdeyiz ama kendisiyle 6 ay önce anlaştığımda kiracı ödemesini geciktirmisti, avukat da 2 kira geciktirme yaptığı an çok kısa sürer hemen çıkar dediği için anlaştım yani sözleşme bitis tarihi mayıs sonunda en geç çıkarmasını umarak anlaştığımi biliyor. Kiracı zaten o zaman ağustos sonunda cikicam, sonra yalvarsan durmam diyordu ve simdi öyle de yaptı.
Bu sürede bütün kiralar da gecikti, ilk ay takip yapilmadi bile, herhalde çıkacak dedi, süreç uzadı. Diğerlerinde de yapti ama sözleşme bitimini bekleyelim dedi sonra. Bu sırada kiraciyi bana acindirdi her konuşmada. Onunla da hiç sert konuştuğunu düşünmüyorum adam 4 kira takip beyaz eşya çalma cesareti gösterdiği için. Simdi kiracı 8000+ takarak baştan söylediği tarihte çıksın ama avukata da toplam 8000 yine de öde mi diyorsunuz? Avukat da yargılama gideri ve vekalet ücretini geri alabileceğimi söyledi ama 16000 verip ne kadar alacağım yaklaşık? Davanın düzgün açıldığı bile şüpheli dedi avukat arkadaşım, usulsuzse direkt reddedilir dedi çünkü avukatin deneyimli olmadığına inaniyor... Kiracının taktiği borçları alıp kendi borcuna sayamaz mı ya da mahkemenin aldığı kararla ödenecek miktarı? Ben hallederiz diye oyalanmis hatta kandirilmis ve şimdi de kaziklaniyor hissediyorum.

  • i-pek  (31.08.21 16:31:41) 
Bakın zaten böyle endişeleriniz varsa, dava düzgün acilmadiysa vesaire zaten ücretinizi ödemeyin, ihtar çekip avukatı azledin. Aranızda sözleşme yoksa asgari tarifeden ücrete hak kazanır. Işini düzgün yapmadiysa onun da peşine düşmez. Ama hizmetin düzgün verilmediğinden eminseniz.


  • sanguine  (01.09.21 11:44:58) 
Ya siz (cevap verenler için diyorum) avukatı tadilat için anlaştığınız usta mı sanıyosunuz yok ödemeyin, yok zaten işini düzgün yapmadıysa peşine düşmez :)

Avukat her türlü parasını alır, bir de icra masrafı ödersiniz. Eksik ya da yanlış işlem yaptığını düşünüyorsanız şikayet edersiniz, ciddi zarara uğradıysanız bunun tazmini için de dava açarsınız. Bu size ücretini ödememe keyfiyeti vermez.
  • eatpraylaw  (01.09.21 12:38:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.